Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tours-i delegáció érkezett Szombathelyre

A baráti látogatás során a két város polgármestere megállapodott, hogy közösen képviselik Szent Márton szellemiségének kulturális örökséggé nyilvánítását.
A testvérvárosi együttműködések újabb eredményeként Tours polgármesterét fogadta Szombathelyen Puskás Tivadar. "Ez egy hirtelen elhatározásból született baráti látogatás volt, amellyel szerettünk volna eleget tenni annak a számtalan meghívásnak, melyet az elmúlt években Szombathelytől kaptunk" - mondta Serge Babary, Tours polgármestere.

A két város közti egyeztetés során szóba került annak lehetősége, hogy Szent Márton kultusza felkerülhessen az UNESCO szellemi örökségeinek listájára. "Szombathelyt mint Szent Márton szülőhelyét, és Tours-t mint Szent Márton munkásságának helyszínét együtt összekapcsolva ebbe a világörökségi programba vegyük be" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

Ennek érdekében Szombathely városa létrehozta a Szent Márton Intézetet, mely a Savaria Múzeum tagintézményeként működik június 1-től. "A feladatai kicsit megváltoznak, mint eddig a Szent Márton irodának volt, mert a múzeumba kerülésével, és hogy egy nagy programot ki tudjon dolgozni fontos, hogy az itt Szombathelyhez, Savariához kötődő kutatásokat is el tudjuk látni" - tette hozzá Csapláros Andrea múzeumigazgató.

A kutatás mellett a Szent Márton Intézet feladatai közé tartozik a Tours-i püspök kultuszához kötődő programok szervezése is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb