Nyomtatás

Évadzáró a Weöres Sándor Színházban

2017-05-26, 13:36
   |   Kategória: Kultúra
A Weöres Sándor Színház a következő évadban is színvonalas előadásokkal készül, az idei karneválszínház egy Shakespeare klasszikus modern átiratával kínál könnyed kikapcsolódást a nézőknek. A színpadi művek mellett kortárs drámafesztivál, nemzetközi együttműködések, fiatalok színházra nevelése, de a hátrányos helyzetűek támogatása is szerepel a teátrum közeljövőjének tervei között.
Jövőre is színpadon marad a Volpone, ahogy a Tartuffe és a Dédi is a Weöres Sándor Színházban. Az évadzáró sajtótájékoztatón elhangzott: A dzsungel könyve levehetetlen darab, de a nagy sikerre való tekintettel a következő évadban is látható lesz A mi osztályunk, A padlás, és a Grönholm-módszer is. Az idei karneválszínházra egy Shakespeare klasszikus modern átdolgozásával, a Vízkereszt, vagy bánom is én című darabbal készül a színház. "Egy izgalmas, szerelemről szóló produkcióval készülünk, a történetet a 80-as évek vége felé, a késői Kádár-korszak vége felé szeretnénk elhelyezni" - mondta Réthly Attila,a Weöres Sándor Színház főrendezője.

A következő évadban négy őszi és négy tavaszi előadás megy majd bérletben. Mohácsi János Szép Ernő Vőlegényét, Réhly Attila Feydeau Kis hölgy a Maximból című bohózatát állítja színpadra, de Lukáts Andor, Valló Péter és Alföldi Róbert is rendez majd Szombathelyen. Nagy Cili a tavaszi évadban a Sztárcsinálók című rockoperával kínál zenei élményt a színházlátogatóknak. Az előadások mellett további programokkal is készül a színház.

"Most úgy néz ki, hogy megtettük az első komoly lépést annak érdekében, hogy legyen egy régiós, kortárs drámafesztivál. Felvettük a kapcsolatot a csehekkel, a szlovákokkal, a szlovénekkel, a lengyelekkel, a szerbekkel" - fogalmazott Jordán Tamás színházigazgató.

A tervek szerint a 2018-19-es évad műsorában már szerepelnének ezek a nemzetközi kooprodukcióban készült kortárs darabok. A fiatalok színházra nevelését pedig azzal segítik, hogy bemutatják majd egy-egy előadás születését az olvasópróbától a premierig.