Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ezek nem tudják, mi a háború

A Nagy Háború centenáriuma kíváló alkalmat ad arra is, hogy eddig ismeretlen történetek napvilágot lássanak. Ennek egyik példája a 83-as gyalogezred elő- és utóéletét bemutató tanulmánykötet, melyet a levéltárban mutattak be.
Az idei hősök napja jelentette az apropót Németh Balázs könyvének bemutatójához. Az Ezek nem tudják, mi a háború címet viselő tanulmánygyűjtemény a 83-as gyalogezrednek állít emléket. "Emellett a könyvben emléket állítunk a vasúti ezrednek is a császári-királyi vasúti ezrednek, valamint egy tüzérfőhadnagy harctéri visszaemlékezéseinek első visszaemlékezése is egyben, illetve Tarányi Ferenc ispán katonai szolgálatának a feltárását végeztem el még a könyvben" - mondta Németh Balázs szerző.

A kötet egy 15 éves kutatómunka eredményeként született meg. A négy tanulmányt magába foglaló kiadvány végleges formába öntésekor a szerző és a kötet szerkesztője is fokozott figyelmet fordított arra, hogy a nagyközönség számára is élvezhető olvasmány szülessen meg. "Ezt a több esetben is nagyon sok adatot tartalmazó tanulmányt például fotókkal, korabeli retusált, színezett fotókkal és a korszakból származó kitüntetésekkel, okiratokkal, kinevezési okmányokkal színesítettük" - fogalmazott Mayer László levéltáros

A könyvbemutatón nem csupán a kiadvánnyal ismerkedhettek meg a rendezvény résztvevői, hanem egy kiállítás keretében megtekinthették a kötetben bemutatott  tárgyi emlékeket, katonai relikviákat, és okiratokat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb