Nyomtatás

Irodalmi délután a Szabóhegyen

2017-06-20, 17:12
   |   Kategória: Kultúra
Gazdaggá tette a délutánt minden résztvevőnek, a Szabóhegyért Közösen Egyesület által meghirdetett  irodalmi program a kőszegi Szabóhegyen! Az esemény főszereplői voltak Tóthárpád Ferenc író, költő, szerkesztő és a Rózsabors Zenekar két tehetséges művésze, Nagy Krisztina-ének és Dala József-gitár.
A Kőszegi-hegység természeti szépsége, jó levegője már többek számára ismert és kirándulásra ösztönöz. Ezért Egyesületünk úgy gondolta, hogy művészet, irodalom és zene is csodálatosan beleillene ebbe a környezetbe. Az ötletünkkel felkerestük Tóthárpád Ferenc írót, költőt, aki felkérésünket elfogadta és eljött hozzánk. Magával hozott műveiből egy kis csokorral, minden korosztálynak. A személyes felolvasás és a hozzá fűződő gondolatok élményt jelentettek mindnyájunknak. A természet, a haza, a hit és a gyerekeknek szóló versek közel kerültek a hallgatókhoz és többeket megérintett, elgondolkoztatott. Köszönet érte!

Mindezt még kiegészítette, gazdagította  a zenei kíséret a Rózsabors Zenekartól. Dala József a versek megzenésítője, hangszeres kísérője és Nagy Krisztina szép hangja elvarázsolt bennünket a versek zenei világába. Élmény volt, köszönjük szépen!

Mindenki jól érezte magát, amikor váratlanul a hallgatók közül a zenészekhez lépett egy autista fiatalember, Balázs, aki bekapcsolódott csörgőjével, majd szájharmonikájával a zenébe. Jó ritmusérzéke és improvizációja mindnyájunkat lenyűgözött. A természetesség és zene iránti öröme kisugárzott a fellépésén.

A program végén Tóthárpád Ferenc bemutatta a Kíl, a kajla kiscsikó c. mesekönyvét, melynek zenés soraival együtt dúdolt a közönség. Az író magával hozta bemutatott műveit, így azok szép illusztrációit is megcsodálhattuk.

Ezen az irodalmi délutánon az erdő csendje, szépsége és a háttéri sziklák varázsa körbeölelték a művészetet! Hálás köszönet azért, hogy mi is részese lehettünk!

Kóthy Zsuzsanna
Szabóhegyért Közösen Egyesület / Kőszeg 
Kőszeg, 2017 június 20