Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jubiláló házaspárok

Mintegy 450 házaspár vett részt a Székesegyházban a hétvégén megrendezett találkozón. Hagyomány, hogy az egyházmegye minden évben közös ünnepre hívja az adott évben 5., 10., és további kerek évfordulójukat ünneplő házaspárokat. A Szombathelyi Egyházmegye leendő megyéspüspöke is  köszöntötte a jubilánsokat.
Együtt mondtak köszönetet és hálaimát a házaspárok a közösen eltöltött évekért a Székesegyházban megrendezett találkozón. Voltak, akik ebben a templomban mondták ki a boldogító igent. "2 gyermek, 5 unoka. Munkával, sikerek mindkét részről. És legfőképp mindennapi, szakadatlan szeretet. Egyetemisták voltunk. És úgy döntöttünk, hogy összeházasodunk. Ki kell mondanunk, hogy nagyon jól sikerült, nagyon megtaláltuk egymást" - mondta Gyuk Mihály és Gyuk Mihályné

A család évében, 2011-ben merült fel a gondolat, hogy Szombathelyen szentmise keretében köszöntsék a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Azóta már hagyománnyá vált ez a kezdeményezés. Célja, hogy a házasságot, mint a férfi és nő közötti életre szóló szövetséget példaként állítsa a társadalom elé. "A házasságban élők gondoskodnak az utódokról, de nem csak úgy, hogy nemzik őket és tegyenek amit akarnak, hanem felnevelik őket az életük példáját, az értékrendjüket adják nekik. Ezt az értékrendet nem lehet máshonnét megtanulni csak a szülőktől. Ezért fontos, hogy a szülők, a férj és a feleség, megmaradjanak mindig a kölcsönös szeretetben" - hangsúlyozta Horváth József pápai prelátus.

Székely János, kinevezett szombathelyi megyéspüspök is köszöntötte a jubilánsokat. Szentbeszédében kiemelte: a férj és a feleség egymás számára a teremtő Isten ajándékai. Arra kérte a párokat, mondjanak köszönetet egymásnak az elmúlt évekért.
"Kedves jubilánsok. Ez a nap erről szól, a köszönetről. Egymásnak és Istennek. Örülnék, ha ki tudnák mondani mai napon, szavakkal, gesztusokkal a társuknak, hogy mennyi mindenért hálás vagyok, mennyi mindent köszönök" - fogalmazott.

A szentbeszéd után a házaspárok megerősítették az esküvőn tett fogadalmukat, majd Székely János megáldotta a jubilánsokat. A párok egy emléklapot kaptak ajándékba az életükben oly fontos jubileum alkalmából. Az ünneplést agapé, az egyházmegyei könyvtár és a Látogatóközpont megtekintése, a székesegyházi kilátóban tett látogatás és beszélgetések zárták.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb