Tovább viszik Szent Márton örökségét

2017-06-29, 13:39
   |   Kategória: Kultúra
Szombathely a vezetője annak a határon átnyúló projektnek, melynek célja a Szent Mártonhoz kapcsolódó kulturális örökség 21. századi megújítása. A program az elkövetkező három évben arra vállalkozik, hogy Szombathely híres szülöttének szellemiségét a ma embere számára befogadhatóvá tegye.
Öt közép-európai ország szakemberei találkoztak azon a projektindító megbeszélésen, amelynek célja egy határokon átívelő együttműködés. Ennek keretében széles körben válik ismertté Szent Márton öröksége és szellemisége. "Az itt lévő szakemberek felkészültek Szent Márton témából és az élet minden területéről jöttek. Szent Márton a segítés, a törődés, a szociális gondoskodás példaképe, mindenkinek a 21. században is példát mutat. Ezt viszi tovább ez a pályázat" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

A projekt vezetője Szombathely, amelynek megvalósításában  Magyarország mellett Szlovénia, Olaszország, Horvátország és Szlovákia vesz részt.  A program a meglévő Szent Márton örökségre, valamint  az ehhez kapcsolódó idegenforgalmi háttérre épít. "Most mi már nem a régi Szent Mártont szeretnénk megjeleníteni a szokásos történetekkel, hanem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a 21. században mit tenne Szent Márton, mit tud az ő szellemisége ma, a mi időnkben jelenteni" - magyraázta Győrffy Ágnes projektmenedzser. 

A pályázatban részt vevő partnerek feladata az elkövetkező három évben egy olyan kulturális örökségstratégia kialakítása, amely az adott városban, térségben segíti  a szent mártoni hagyományok megőrzését, továbbfejlesztését,  valamint azok hatékony turisztikai hasznosítását.
Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178