Nyomtatás

Megemelkedett a nyári könyvtárlátogatók aránya

2017-07-19, 13:30
   |   Kategória: Kultúra
Minden korosztályból egyre többen jönnek a nyári szünidőben az intézménybe. Többnyire útikönyveket, krimit és más könnyű olvasmányokat keresnek.
Az egyik olvasó a könnyű olvasmányok között válogat: romantikus regényt, krimit és útikönyveket keres. “Otthon is sok könyvem van és sok rejtvényt fejtek, mindig találok valami újabbat is, ami könnyű, és akkor télre hagyom inkább a komolyabb családregényeket, történelmi témát, olyanokat, amihez hosszabb idő kell, meg bekuckózás" - mondta Török Árpádné.

Korábban nyáron alig volt olvasója a könyvtárnak - most a tapsztalatok szerint egyre többen vannak, akik tartalmasan szeretnék eltölteni a szabadságot. “A könnyű, romantikus regényeket viszik, a skandináv krimiket nagyon szeretik, és azt tapasztaltuk, hogy júniusban jóval több DVD-t kölcsönöztek, mint például májusban, tehát ebből is látszik, hogy az embereknek sokkal több szabadidejük van ara, hogy a szabadidejüket olvasással, illetve filmnézéssel töltsék" - fogalmazott Nagy Éva, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója.

Ez a könyv most a legnépszerűbb a gyerekek körében: Egy ropi naplója. A dobogósok közül a lányoknál Leiner Laura könyvei divatosak, a fiúknál pedig a nyomozós  könyvek. “A nyári időszakban sokkal többen látogatják a gyerekkönyvtárat, mint iskolaidőben, illetve más jellegűen: iskolaidőben több csoport jön, értelemszerűen a nyári szünidőben a csoportok elmaradnak, de így délelőtt is családok, nagyszülővel akár, nagyon sokan látogatják a könyvtárunkat" - tette hozzá Komondi Gabriella, a Berzsenyi Dániel Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

A gyerekek egyszerre akár több tucatnyi kötetet visznek egyszerre. Most mindenkinek érdemes feltankolni olvasnivalóval: augusztus első két hetében bezár majd a megyei könyvtár.