Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Évről évre erősödik vallási turizmus Vas megyében

Tavaly, a Szent Márton Jubileumi Évben Szombathelyen több mint tízezer zarándok fordult meg, és Celldömölkön is jelentősen nőtt a vendégforgalom.  Ebben fontos szerepe van Mária Út-nak, amelyről a kemenesaljai városban  tartottak konferenciát.
Szent Márton szülőhelyét, a Szent Márton-templomot csak tavaly, több mint tízezer zarándok kereste fel. Jöttek Ausztriából, Franciaországból, Németországból, de még Brazíliából is látogatók, hogy megismerjék a szenthez kötődő szombathelyi és magyarországi emlékeket. “Nagyon sok zarándok érkezett hozzánk, akik nem pusztán információt akartak hallani tőlünk Márton püspökről, Szombathelyről, hanem imádkoztak, szentmisén vettek részt, amit maguk készítettek elő, tehát egy komoly zarándokélet folyt itt az elmúlt esztendőben. Több mint tízezer zarándok kereste fel a Szent Márton-plébániát és látogatóközpontot" - mondta Schauermann János, a Szent Márton-plébánia plébánosa.

A Szombathelyi Egyházmegye területén halad át a Mária Út is, ami érinti Celldömölköt. A településen is érezhető az egyre erősödő vallási turizmus hatása. “2002-ben, amikor polgármester lettem olyan 5 ezer és 10 ezer közötti vendégéjszaka volt a városban. Most már, igaz, hogy épült azóta szálloda, termálfürdő, de a Mária-zarándokútvonal részeként most 40-45 ezer vendégéjszaka van a városban" - tette hozzá Fehér László, Celldömölk polgármestere.

Ahhoz, hogy a zarándokturizmus tovább bővülhessen, szükség van a települési önkormányzatok aktívabb közreműködésére: szálláshelyek kialakítására, utak kijelölésére. Többek között erről is kaphattak tájékoztatást polgármesterek, önkéntesek Celldömölkön a Mária Út Közhasznú Egyesület konferenciáján. Székely János szombathelyi megyéspüspök a zarándoklásról tartott előadást.

"Az egész emberi élet olyan mint egy út a fogantatásunktól, az öröklét kapujáig. Amelynek fő programja, hogy megtanuljunk szeretni, az életünket odaadni" - fogalmazott Székely János, szombathelyi megyéspüspök.

Augusztus 3-án Szombathelyről indulnak zarándokok Szentgotthárdra Brenner János előtt tisztelegve. Augusztus 26-án pedig az 1Úton zarándoknaphoz csatlakozhatnak az érdeklődők. A Mária-út idén a gyermekre várókért imádkoznak szakaszain haladó zarándokok.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb