Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

EKF-pavilon nyílt a Fő téren

Áprilisban döntött a szándékról, azóta pedig már meg is kérdezte a városvezetés a szombathelyiek véleményét az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre benyújtandó pályázatról. A javaslatokat tovább gyűjtik, mostantól egy Fő téri pavilonban is.
Nem véletlen, hogy az Ungaresca táncosainak bemutatójával kezdődött az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat pavilonjának átadása a Fő téren. Sokak szerint ez a művészeti ág ad a városnak a legtöbb okot a büszkeségre, ezért is formál táncoló alakot a pályázat logója. Mostantól két hónapon át az érdeklődők itt, a belvárosban is beszerezhetnek minden információt az akcióról. “Azt szeretnénk, hogy minél szélesebb körben a szombathelyiek tudják, hogy ez a pályázat készül, és minél szélesebb körben saját ötleteikkel, gondolataikkal, szándékaikkal járuljanak hozzá ehhez a pályázathoz" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester

Idén áprilisban nagy egyetértésben - pártállástól függetlenül - minden szombathelyi képviselő megszavazta a pályázat beadásáról szóló határozati javaslatot. Ez azonban még kevés: a városvezetés a szombathelyiekkel együtt kívánja megfogalmazni elképzeléseit, ezért kérdőíves felmérésbe kezdett. Másfél hónap alatt 600-an válaszoltak többek között olyan kérdésekre, hogy mit mutatna meg másoknak a városból, ki vagy mi jut eszébe Szombathely nevének hallatán, vagy hogy milyen szlogent írna a vasi megyeszékhelynek. “Ebből az derül ki, hogy a szombathelyiek lokálpatrióták, nagyon szeretik a városukat. Szombathelyről elsőként a tánc fővárosa, a kultúra fővárosa jut eszükbe, a segítés városa jut eszükbe, valamint a színek között a zöld. Ebből arra következtetünk, hogy szeretik ilyennek Szombathelyt a sok-sok parkkal, a jó lehetőségekkel. És egyöntetű a megállapítás, hogy jó itt élni, szeretnek itt élni" - fogalmazott Koczka Tibor alpolgármester.

Eddig csak a városháza honlapján és a helyi sajtóban jelent meg a kérdőív, amelyet kitöltve be lehetett adni a hivatalba. Mostantól azonban a négyoldalnyi kérdésre bárki válaszolhat az új Fő téri pavilonnál, ahol a polgármesteri hivatal dolgozói és önkéntesek informálják folyamatosan a járókelőket.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb