Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fellobbant a láng és ezzel kezdetét vette a Savaria Történelmi Karnevál

A csütörtök esti megnyitón a város vezetői köszöntőikben a dicső múltat idézték fel, valamint hangsúlyozták a históriás játékok Szombathelyre gyakorolt közösségteremtő és identitást erősítő hatásait. Az eseményeket nagy érdeklődés kísérte a Fő téren és a Témaparkban egyaránt.
Dob és trombitaszó, valamint a 15. Apollinaris Légió kíséretében érkeztek meg a Fő téri Forum színpadhoz Savaria szenátorai. Miután elfoglalták helyüket, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester megszemlélte a felsorakozott légionáriusokat. A jó időnek köszönhetően sokan gyűltek össze a Szentháromság szobor körül a megnyitó ünnepségen.

Az egykori Római Birodalom hivatalos nyelvén, latinul köszöntötte Hende Csaba a históriás játékok nyitó rendezvényére kilátogatókat. A Savaria Történelmi Karnevál legújabbkori története során immár 18-adszor invitálja időutazásra a szombathelyieket és a távolabbról érkező vendégeket. "Ez jó alkalom arra, hogy visszanyúljunk gyökereinkhez, hogy felkutassuk mindazt az értéket, amely megbecsülésre és megőrzésre érdemes az előttünk járók életéből és tovább folytassuk útunkat a jövő felé" - hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Szombathely története 2000 éve íródik attól kezdve, hogy Claudius császár megalapította. "Savaria, Szombathely büszke múltjára, büszke jelenére és remélem úgy élünk és tevékenykedünk, hogy büszkék lehetnek majd ránk a jövőbéliek. Ezért teszünk meg mindent" - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester

A köszöntőket követően a városvezetők fellobbantották a karnevál lángját és ezzel hivatalosan elkezdődtek a 4 napig tartó históriás játékok. A fesztivál tüzét a 15. Apollinaris Légió és a 3. Légió Italica kíséretében a Fő téren keresztül a Témaparkba vitték, ahol a karnevál végéig lobog majd a láng. Az ünnepélyes megnyitó után a Ferences kert került a figyelem középpontjába. A szokásos tüzes játékokat ezúttal a tragikus hirtelenséggel tavaly elhunyt Farkas Linda, egykori tűztáncos emlékének ajánlották.

A résztvevők Czirók Tamás és a táncosok előadásában a misztikus tűzmadarak világába nyertek betekintést, akik az élet, a tűz és az újjászületés örökös körforgásában élnek.
A látványos műsort idén is tűzijáték zárta a Témaparkban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb