Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Augusztus 29-e a Magyar Fotográfia Napja

Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai fotókultúrára, fotótörténeti értékeinkre.
Hazánkban 1840. augusztus 29-én mutatták be az első dagerrotípiát. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége erre az eseményre emlékezve kezdeményezte, hogy augusztus 29-e legyen a Magyar Fotográfia Napja.

Szombathelyen idén nem csak egy napot, hanem a Fényérzék sorozat keretében egy egész esztendőt szentelnek ezeknek az értékeknek a bemutatására. Elsőként a Személyes című kiállítás nyílt meg, ahol csaknem 90 alkotó több mint 400 fotográfiája látható. „Ez a kiállítás már három hónapja áll a Savaria Múzeum dísztermében egy több mint százéves periódust fog át az 1860-as évektől egészen az 1960-as évekig mutatjuk be a helyi fotóművészek munkásságát, és elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy azt mondjuk, hogy a látogatottságunk eléri a 3 ezer főt. Sok turista, iskoláscsoport látogat el hozzánk" - mondta Kelbert Krisztina történész.

A múzeum szeptemberben kétnapos szakmai konferenciával tiszteleg a fotográfia előtt. A fotóművészet nem maradt ki a Savaria Karnevál idei programjából sem. A rendezvény ideje alatt Benkő Sándor fotóriporter és Kardos Tamás fotóművész képeit a Zsidó Udvarban láthatták az érdeklődők. „Aranykorát éljük a fotózásnak, és a fényképeknek is az aranykorát élhetjük. Ha egy kép jól meg van komponálva, és jól kódolt az alkotó, a fotográfus jól kódolt, s azt jól lehet dekódolni, akkor az a kép egy történetet hordoz, és ahhoz nem kell száz sort, vagy ezer sort elolvasni, hanem rá kell nézni egy képre" - fogalmazott Benkő Sándor fotóriporter.

A fotóriporter szerint azok a képek igazán értékesek, amelyek üzenetet közvetítenek, a szemlélőkből érzelmeket, gondolatokat váltanak ki.   

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb