Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Aláírták a megállapodást: 2015-ben indul a mérnökképzés

Hosszú előkészítő munka után megszületett az a megállapodás, amely tartalmazza a 2015-ben induló gépészmérnök-képzés elindításával kapcsolatos feladatokat. A város jövője függ attól, lesz-e elég szakember. 
Szombathely és a térség jövője szempontjából is fontos a gépészmérnök képzés elindítása  a Savaria Egyetemi Központban. Ha lesz elég mérnök, akkor a következő évtizedben legalább 25 ezer új munkahely jöhet létre és 250 milliárd forint fejlesztési forrás érkezhet a térségbe.

Három évi előkészítő munka, számtalan egyeztetés eredményeként született  megállapodás a szombathelyi mérnökképzés megindításáról. A szerződést pénteken  írták alá a város, a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központba tömörült nagyvállalatok valamint  a Nyugat-magyarországi Egyetem képviselői. Ez a dokumentum  tartalmazza, hogy az érintettek mit vállalnak a képzés elindítása, működtetése és sikere érdekében.

A résztvevő nagyvállalatok évente duális formában, legalább 50 fő képzését vállalják. Ezzel az országban is egyedülálló oktatási forma valósul meg. Továbbá megállapodtak abban is, hogy A képzési idő felét a Savaria Egyetemi Központban, a másik felét viszont a cégeknél, elméleti és gyakorlati órákon töltik a diákokA műszaki képzés sikeréért Egyeztető Fórumot is létrehoznak, amely az oktatással  kapcsolatos feladatokat koordinálja majd.


A magyar felsőoktatás minőségi megújulás előtt áll, hangsúlyozta Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár az aláírási ünnepségen. Ebbe a sorba jól illeszkedik a szombathelyi képzés elindítása.


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb