Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vizsga, ami nem jegyre megy

Vizsgával zárult a Genius Savariensis Szabadegyetem őszi előadássorozata. A kurzus látogatói közül 15-en adtak számot arról, mi mindent hallottak Szombathely és Savaria történelméről. A szabadegyetemi előadássorozat márciusban újabb helyi érdekességekkel folytatódik. 

Nem jegyre dolgoznak a hallgatók, akik feladatlapot töltöttek ki az ősszel megszerzett ismereteikről, de így is alaposan felkészültek a szabadegyetemi előadásokból.

Szombathely őstörténetének emlékeiről, a Borostyánkő-útról, a Romkertről és Szent Mártonról is szóltak előadások októberben, novemberben és decemberben a Genius Savariensis Szabadegyetem keretében. A kurzust lezáró vizsga nem kötelező a hallgatóknak, hanem teljesen önkéntes. Hosszú távon az előadások célja az élethosszig tartó tanulás erősítése.

 - Az állandó létszámunk az előadásokon olyan 50-60 körül van és most azt hiszen 15-en16-an vesznek részt a vizsgán, ez nekem is nagy meglepetés és nagy öröm is egyúttal, mert látom, hogy van a társadalomnak olyan rétege Szombathelyen, amelyik igényli, hogy tanuljon, minden érdek nélkül -tudtuk meg Pusztay Jánostól, a Szabadegyetem alapítójától.

Az előadássorozat tavasszal folytatódik: várhatóan márciusban lesz az első két kurzus. A most vizsgázott érdeklődők az első előadás alkalmával kapnak majd tanúsítványt az írásbeli feladat sikeres teljesítéséről.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb