Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A drog állandó veszélyforrás

A drogfogyasztás káros hatásairól, a közösségi portálok veszélyeiről és a diszkóbalesetekről hallhattak rendhagyó előadást a Premontrei Gimnázium tanulói. Fontos, hogy a fiatalok ismerjék a rájuk leselkedő veszélyforrásokat.
Sötétség és zene fogadta a rendhagyó osztályfőnöki óra résztvevőit a Premontrei Gimnáziumban. A felmérések szerint a közlekedés és a kábítószerek okozzák a halálesetek túlnyomó részét a fiatalok körében. Tizenöt évvel ezelőtt született meg annak a programnak az ötlete, amely a fiatalok nyelvén és stílusában beszél ezekről a problémákról.

„Nem lehet a fejükre olvasni, hogy ne használjatok kábítószert. Én egyszer nem mondom, viszont megmutatom, hogy mi van akkor, ha használnak. Onnantól kezdve, hogy bekínálás, odáig, hogy hogy tudnak reagálni az első bekínálásra, hogy elutasítja, kipróbálja de csalódik, vagy kéri” - mondta Klobusitzky György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mestertanára.

A kétórás előadáson szó esett a házi gyártású dizájnerdrogokról is. Napjainkban ezek, a sokszor ismeretlen összetevőkből álló anyagok okozzák a legtöbb problémát. A fiatalok is fontosnak tartják, hogy többet tudjanak erről a témáról.

„Azt gondolom, hogy minél jobban tájékoztatnak bennünket arról, hogy ha esetleg ilyen veszélyekkel nézünk szembe, azoknak hogyan tudunk ellenálni, a drogfogyasztást hogyan tudjuk ellensúlyozni az életünkben, hogy hozzá se kezdjünk alapból, mert káros” - nyilatkozta Márkus Balázs.

„Ha elmennek szórakozni, nagyon fontos, hogy ez is felelősséggel jár. Nemcsak magukkal vannak felelősséggel, hanem másokkal szemben is” - hangsúlyozta Kovács Evelin.

Az iskolai nevelés alapja, hogy az oktatók ismerjék a fiatalok szórakozási szokásait - mondta az intézmény igazgatója.

„A diákság odakinn, az iskola falain kívül nagyon sok mindennel találkozik. Gondolok persze az internetre is, de gondolok azokra a veszélyforrásokra, amik a cigaretta, az alkohol, vagy amit éppen a drog jelent" - fogalmazott Véghné Busics Hilda, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium igazgatója.

Az előadás az intézmény húszéves jubileumi programsorozatának része volt.Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb