Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szimulációs szoftvert kapott az iskola

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. számára kiemelkedően fontos a szakképzés támogatása – a többi között ez hangzott el azon a szerdai eseményen, ahol a cég CNC szimulációs szoftvert adományozott a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium részére. A modern programot a szakképzésben résztvevő diákok naprakész tudásának támogatására használják fel.
,,Szombathely egy olyan város, ahol az itt lévő nagy cégek összefogtak, s azért fogtak össze, hogy a munkaerőt megfelelően előteremthessék” - mondta Puskás Tivadar polgármester, aki szerint szerint országosan preferált és az elérendő duális képzés mintája lehet ez a szombathelyi szakképző iskola. Az LuK ügyvezető igazgatója az intézményben zajló szakképzés mellett pedig még a munkaerő-piaci utánpótlás támogatását is fontosnak tartja. ,,Azért fontos számunkra a szakképzés minősége, és az iskola támogatása, mert olyan minőségileg képzett diákoknak kell a munkahelyekre kerülni, akiket rögtön használni is tudunk. Sajnos az elmúlt időszakban előfordult, hogy olyan szakismerettel jöttek hozzánk a diákok, hogy a képzésüket gyakorlatilag újra kellett kezdeni” - nyilatkozta Michael Reinig ügyvezető igazgató.

A szombathelyi iskola életében nagyon fontos a gyakorlati képzés, ezért aztán immár évtizedes kapcsolatot tartanak fenn az LuK-val. 2005-ben 12 gépi forgácsoló tanuló töltötte a cégnél a gyakorlati időt, most pedig már ennek a diáklétszámnak a négyszeresét képzik. ,,A jelenlegi tanévben 37 gépi forgácsoló, 4 mechatronikai technikus és 7 automatikai technikus tölti az LuK-ban a szakmai gyakorlatát" - tájékoztatott Balogh Gabriella, a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.   

A bemutatott szoftvernek kulcsszerepe lesz a műszaki képzésben, a tanulók ugyanis a számítógépre telepített szoftveren keresztül megismerkedhetnek azzal a kezelőfelülettel, amely a CNC eszterga és maró megmunkáló gépeken található. Emellett megtanulják azt is, hogy milyen funkciókat tudnak az egyes menükkel elérni.

,,Idén szeptemberben kezdtem el az LuK-nál a gyakorlatot. Szerintem ennek a programnak a segítségével sokkal könnyebben meg lehet érteni a feladatot, sokkal pontosabban lehet dolgozni és kisebb a hiba lehetősége” - fogalmazott Szlancsik Ákos, az iskola tanulója.

Az LuK továbbra is Szombathelyen képzeli el a jövőt, a diákoknak pedig azt üzeni, hogy megfelelő szakképesítés megszerzése esetén biztos munkahelyet találnak a Zanati úti telephelyen.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb