Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Bringások, figyelem!

2015-03-21, 15:47
   |   Kategória: Okos
Akár kedvtelésből, akár költséghatékonyság miatt vesszük elő a kétkerekűt, a kerékpárosokra vonatkozó szabályok betartása kötelező!
A tapasztalatok szerint a kerékpározás évről évre nagyobb szerepet játszik a közúti közlekedésben. A jó idő közeledtével is egyre többen pattannak biciklire. A kerékpározás térnyerése ugyanakkor kiemelt baleseti kockázatot jelenthet. Az ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy a bringások egy része nincs is tisztában a rá vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, vagy éppen a járgányuk nem felel meg a kötelező jogszabályi előírásoknak.

A kerékpárosok és a gyalogosok által okozott, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának visszaszorítása hívta életre a Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet! kampányt is. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának munkatársai azokat a gyáregységeket keresik fel, ahol jelentős a munkahelyükre biciklivel közlekedő dolgozók száma, és tájékoztatót adnak a kerékpárosokra vonatkozó fontosabb közlekedési szabályokról, amelyek betartása kötelező!

Kerékpárral az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni: a kerékpárúton, a kerékpársávon, vagy erre utaló jelzés esetében az autóbuszok számára fenntartott forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon, vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg – ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik – a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton.

Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.

Tilos kerékpárral lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni!

Tilos kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni!

A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – kell az úttesten áthaladnia. A gyalogos-átkelőhelyeknél történő áthaladásnál is az előbbi szabályozásnak megfelelően kell közlekedni!

Amennyiben az egyirányú forgalmú útra egy bizonyos irányból behajtani tilos, a kerékpárosok abban az esetben közlekedhetnek ennek ellenére mindkét irányból, ha ezt kiegészítő tábla megengedi. Ekkor azonban az úttest jobb oldalán kell haladni, ha pedig van felfestett kerékpársáv, akkor azon!

A láthatóság biztosítása kiemelten fontos, ezért a kerékpárral abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson előre fehér vagy kadmiumsárga, hátrafelé pedig piros színű fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságból látható lámpát helyeztek el; elöl egy fehér, hátul pedig egy vagy kettő piros színű, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, sötétben, tiszta időben 150 méter távolságból észlelhető fényvisszaverőt szereltek fel; legalább az első keréken minimum két darab, egy átmérő mentén elhelyezett, borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos küllőprizma található; lakott területen kívül a kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot) visel.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb