Nyomtatás

Kézhez kapták kemény munkájuk gyümölcsét

2015-07-03, 16:40
   |   Kategória: Okos
A diplomaosztó ünnepségekkel lezárult az idei tanév a Savaria Egyetemi Központban. A nyár folyamán több területet érintő változások várhatóak a szombathelyi felsőoktatási intézmény életében.
Idén nyáron összesen több mint 500 fiatal tett sikeres záróvizsgát, közülük csaknem 400-an kapják kézhez diplomájukat. A többiek nyelvvizsga hiányában tanúsítványt kapnak tanulmányaik sikeres lezárásáról. Az intézményben azonban ezzel nem áll meg az élet, júliustól új igazgatója van a szombathelyi központnak. "Olyan igazgató kinevezésére került sor Szombathelyen, aki a jövőben a gazdasági folyamatokat irányítja. Pályázatában a menedzsment-szemlélet érvényesült, ez tette alkalmassá a pozíció betöltésére" - mondta Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorhelyettese

Az ingatlangazdálkodás területén az egyetem számára előnytelen szerződéseket újratárgyalják, de személyügyi kérdésekben is változások várhatóak. "A hallgatói létszám radikális csökkenését nem követte minden esetben az oktatói és kiegészítő létszámnak a csökkenése. Ezt felül kell vizsgálni. Racionalizálni kell ezeket a létszámokat és vele együtt a költségeket is" - fogalmazott Pintér Zsolt, Savaria Egyetemi Központ igazgatója.

Emellett új pályázati források felkutatásával számol a szombathelyi központ. Az új igazgató ezen a területen megszerzett korábbi tapasztalataival is megpróbálja az intézmény hatékony működését biztosítani.

Videó