Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Ismét lesz gépésztoborzó

Már a gépészmérnökhallgatók tanulmányi szerződéseinek előkészítésén dolgoznak a nagyvállalatok. Egyúttal megkezdődik a jövő évi beiskolázási kampány is, az érdeklőket idén is külön stand várja majd a Savaria Történelmi Karneválon.
Egy évvel ezelőtt, a Savaria Történelmi Karneválon kezdődött a szeptemberben induló gépészmérnökképzés beiskolázási kampánya. A város nagyvállalatainak képviselői személyesen fogadták az érdeklődőket, akik a duális rendszerről és az aktuális gazdasági helyzetről is tájékozódhattak. Majd a szak oktatói iskoláról-iskolára járták be a régiót, a felvételi eredmények szerint sikeresen. „240 hallgató jelentkezett a képzésre, ebből 120 első helyes volt. Ebből sikerült feltölteni a 80 férőhelyet, amelyet szerettünk volna. Sőt úgy sikerült feltöltenünk, hogy az országban a második legmagsabb pontszámmal lehetett bekerülni a Szombathelyne induló képzésbe” - tájékoztatott Németh István, a SEK Természettudományi és Műszaki Karának dékánhelyettese.

Idén szintén lesz gépésztoborzó a historikus fesztiválon, ahol a tervek szerint már az elsős gépészmérnök hallgatókkal is megismerkedhetnek az érdeklődők. A cél az, hogy a jövőben hasonlóan magas legyen a részvételi arány. Többek között a gépészmérnökhallgatóknak jelenthet nagy segítséget a harmadik alkalommal meghirdetett Szombathely visszavár elnevezésű felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj, amelynek a célja, hogy a hiányszakmákban biztosítsa az utánpótlást. Ezt a tanulmányaikat most kezdők és a már nappali tagozaton tanulók is igényelhetik. „Hiányszakmák, mint a háziorvoslás, óvodapedagógus, gépészmérnök, villamosmérnök, diplomás ápoló területen tanuló fiatalok közül válogatjuk ki a támogatandókat” - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

Az ösztöndíj havonta 50 ezer forint és egy évben tíz hónapban jár. A pályázat szeptember 1. és szeptember 30. között nyújtható be személyesen vagy meghatalmazott útján a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Kulturális és Koordinációs Irodáján. A rendelet, a részletes pályázati felhívás, illetve a pályázat benyújtására szolgáló adatlap letölthető a www.szombathely.hu oldalról, vagy beszerezhető a hivatal ügyfélszolgálatán.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb