Nyomtatás

Rajtol a gépészmérnökképzés

2015-08-31, 15:09
   |   Kategória: Okos
Hivatalosan a szeptember 3-i tanévnyitóval indul a gépészmérnökképzés Szombathelyen. A karneválon felállított GÉP-ÉSZ standon a város és az egyetem vezetői, valamint a duális képzésben résztvevő nagyvállalatok képviselői mondtak köszönetet azért, hogy a műszaki oktatás létrejöhetett.
Lezárult a projektindítási szakasz a szombathelyi gépészmérnök-képzés kialakításában, az elsős hallgatók megérkezésével a szombathelyi duális műszaki oktatás átlépett a fenntartási szakaszba. "A kurzusok készen állnak, az oktatók már a tananyagjaikat fejlesztik, nem csak erre a félévre, hanem a következőkre is. A laboratóriumi háttér épül, novemberre az is kész lesz. Azt tudom elmondani, hogy mindent elindítottunk, minden folyamatban van, és várja a hallgatókat" - hangsúlyozta Németh István, a NymE - Természettudományi- és Műszaki Karának dékánhelyettese.

Az első gólyák már megjöttek Szombathelyre, a felvett mérnökhallgatók nagy része a múlt hét végéig be is iratkozott az egyetemre. "Eljutottunk idáig, hogy fölvettek 80 hallgatót, amint hallottuk már 60-an be is iratkoztak és ez egy minőségi képzés lesz, hiszen a budapesti egyetem után a szombathelyi egyetemre kerültek be a legmagasabb pontszámmal a hallgatók" - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

A sajtótájékoztatón Puskás Tivadar bejelentette, hogy a most elinduló gépészképzés után a következő állomás a villamosmérnök képzés bevezetése lesz. Ezzel bővül majd a szombathelyi egyetem képzési kínálata.

Videó