Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az egyetemisták is megnyitották a tanévet

Az egyetemistáknak is becsengettek az idei tanévre. Az ünnepi tanácsüléssel 56. alkalommal kezdődött meg a tanév a Savaria Egyetemi Központban.
Letteték esküjüket a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ elsősei. Szombathelyen 2100 hallgató számára kezdődik meg az új tanév, ebből 750 elsőéves kezdi meg tanulmányait az intézmény falai között. "Örömmel jelentem be, hogy az idei felvételi során a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói létszáma szinte darabra annyi volt, mint az elmúlt tanévben. Tehát nem változik az érdeklődés az intézmény iránt" - hangsúlyozta Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora.

A rektor beszédében kitért az egyetemet érintő  változásokra is. Elmondta, hogy a felsőoktatási államtitkárságnak az intézmények átalakítására tett javaslata érinti a Nyugat-magyarországi Egyetemet, amivel az intézmény vezetése nem mindenben ért egyet. A szombathelyi egyetemi központ esetében 2017-ig nem történik jelentős változás, ám két év múlva - ha a hallgatók és a minősített oktatók száma lehetővé teszi - önállósodhat. "Itt a szenátusnak van most egy döntési pontja véleményt tud nyilvánítani, hogy miként látja ezeket a változásokat és miniszter úr fog döntést hozni erről a jövő hét végén" - tájékoztatott Dinnyés Álmos, a Nyugat-magyarországi Egyetem kancellára.

Az egyetem évei a tényleges felnőtté válás, a szellemi érettség és értékrend kialakulásának időszaka a fiatalok életében - mondta el köszöntőjében Harangozó Bertalan kormánymegbízott, majd a város polgármestere szólt a hallgatókhoz.

Puskás Tivadar a város polgáraivá fogadta az ünnepi tanácsülésen résztvevő diákokat. Végezetül  címzetes docensi kinevezéseket adtak át.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb