Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Aláírták szerződésüket

Az egyetemi tanévnyitó ünnepséget követően alárták szerződésüket az első duális képzésben részt vevő hallgatók a gyakorlati képzésben együttműködő cégekkel. Ezzel elindult a gépészmérnökképzés Szombathelyen.
Beérett a Savaria Egyetemi Központ műszaki felsőoktatásának megtereméséért folytatott munka: megérkeztek az első gépészmérnök hallgatók. "Kemény két és fél éves munka volt ez, hiszen nulláról kellett gyakrolatilag indulni és megteremteni egy olyan oktatói, kutatói, nevelői kultúrát, amely eddig nem volt sajátja a Savaria Egyetemi Központnak, a műszaki mérnökképzés" - mondta Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora.

Négyszeres volt a túljelentkezés, a szak teljes létszámmal, 80 hallgató részvételével indulhat el. "Nagyon örülünk neki, hogy nagy az érdeklődés a képzésre és nagyon jó képességű hallgatókat tudtunk a mai nap hallgatóvá fogadni, úgyhogy ez mindenképp a régiónak, a szombathelyi felsőoktatásnak mérföldkő" - emelte ki Gyurácz József, a Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Karának dékánja.

A duális képzésben részt vevő cégek számára is újdonságot jelent az első szemeszter. "Nagy várakozással indulunk neki, hiszen nagyon sokáig kűzdöttünk azért hogy ez a képzés megvalósulhasson itt, Szombathelyen, tehát a TDK csoporthoz tartozó EPCOS Kft. nevében is csak üdvözölni tudom" - fogalmazott Takács Balázs, a TDK - EPCOS ügyvezető igazgatója.

A duális képzés formailag a szerződések ünnepélyes megkötésével kezdődött meg. A hat nagyfoglalkoztató mellett több kisebb vállalat is vesz részt a duális képzésben, akik gyakorlati helyként egy és tíz között változó létszámú hallgatót fogadnak.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb