Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Oktatóközpont Szentgotthárdon

Mintegy félmilliárd forintos beruházás eredményeként oktatóközpontot avattak csütörtökön a szentgotthárdi Opel gyárban. A korszerű felszereltségű centrumban tanulhatnak majd mások mellett a Savaria Egyetemi Központ gépészmérnök hallgatói, és a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola duális képzésben résztvevő diákjai is.
Megkezdődött a gépészmérnök hallgatók oktatása a Savaria Egyetemi Központban. 80-an tanulnak duális formában. "Azért jelentkeztem ide, mert a többi képzéssel szemben itt tapasztalatot is kapunk, nem úgy, mint egy frissdiplomás, aki kikerül a munkaerőpiacra, és még több évet dolgozik azért, hogy az adott cég struktúráját megismerje" - mondta el érdeklődésünkre Jäckel Ferdinánd.

Az elméleti oktatás mellett az első szemeszterben hét, a másodikban 15 hét vállalati gyakorlat vár a hallgatókra. "13 hétből áll. A duális képzésben résztvevő hallgatók 13 hét után fogják majd folytatni tanulmányaikat az egyetemmel kapcsolatban álló cégekkel, novembertől illetve december-januárban" - tájékoztatott Kollár László egyetemi docens.

A hallgatók közül tízen az Opel szentgotthárdi üzemében vesznek részt gyakorlati órákon. Az oktatóközpont hűen modellezi a gyári környezetet, a fiatalok korszerű gépeken tanulhatnak. "A tudásközpont közel 100 diák egyidejű szakmai felkészítését biztosítja. Ennek keretében ebben a tanévben a Nyme gépészmérnökképzésben résztvevő hallgatókat, duális szakképzésben pedig az automatikai technikus, a gépi forgácsoló és a villanyszerelő tanulókat fogják oktatni nemzetközileg is elismert mérnökeink és szakembereink" - ismertette Solt Tamás, az Opel Szentgotthárd Kft. vezérigazgatója.

Az ünnepélyes átadó ünnepségen Szijjártó Péter a duális képzés fontosságát hangsúlyozta, ennek továbbfejlesztésén dolgozik a kormány. "Annak érdekében, hogy a munkaerő-utánpótlást biztosítani tudjuk, úgy döntöttünk, hogy 2020-ig 50 milliárd forintból mintegy 7000 tanműhelyet kívánunk létrehozni illetve megújítani Magyarországon" - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Az itt tanuló fiatalok számára ösztöndíj programot dolgozott ki a cég. A tervek szerint a 2017-18-as tanévben már harminc gépészmérnök hallgatót fogadnak az Opelnél.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb