Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Road shown toborozzák az új hallgatókat

Megkezdődött a 2016/17-es tanév hallgatóinak toborzása a szombathelyi gépészmérnök képzésre. A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy road-show keretein belül járják végig a régió középiskoláit a Savaria Műszaki Intézet oktatói és a partnervállalatok képviselői, hogy tájékoztassák a pályaválasztás előtt álló középiskolásokat a duális képzés nyújtotta lehetőségekről.
A szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola adott otthont az európai uniós pályázat keretei között megvalósuló, középiskolai diákokat tájékoztató nyitórendezvénynek. "Az idei road-shownkat a tavalyihoz hasonlóan szeretnénk folytatni, bízva idén is a sikerben. Ismét felkeressük a Vas és Zala megyei középiskolákat, valamint a környező megyék számos, elsősorban műszaki irányultságú középiskoláit" - tájékoztatott Horváth Béla, Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Műszaki Intézetének egyetemi tanára.

Az idei évben már kilenc cég vesz részt a szombathelyi duális mérnökképzésben, akik szintén képviseltetik magukat a felvételi road show-n. "Szeretnénk bemutatni a leendő hallgatóknak a vállalatokat, hogy milyen lehetőségek vannak nálukl a duális képzésben" - mondta Nyul Gábor, az EPCOS műszaki szakképzési vezetője.

A leendő hallgatók megismerkedhetnek a képzés során elsajátítható technológiákkal és a duális képzés által biztosított ösztöndíjrendszerrel is. Az egyetem és a vállalatok által kínált lehetőségek mellet a város is vonzó lehet a jelentkezők számára. "Szombathely olyan település, ahol a jövőjét mindenki el tudja képzelni. Egy olyan település, ahol a kulturális javakat megkapja, ahol a gazdasági fejlődés egyértelműnek és egyirányúnak látszik" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

A tavalyi jelentkezési adatok bizonyítják, hogy igény van a szombathelyi mérnökképzésre, a magas ponthatárok pedig előrevetítik a minőségi felsőfokú műszaki képzést a megyeszékhelyen.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb