Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kezdődnek a gyakorlati képzések

Lezárult az a több mint 380 millió forint támogatással megvalósult pályázati projekt, melynek keretében tréningen vettek részt a duális gépészmérnökképzés oktatói, valamint órákra lebontva kifejlesztették az elméleti és gyakorlati tananyagot. A pályázat sikerességét heteken belül, a duális modul indulásával tesztelhetik a megvalósításban közreműködő felek.
Az elmúlt hetekben 18 város 32 iskolájába, köztük a szombathelyi gépipariba jutott el a gépészmérnökképzést népszerűsítő roadshow. Már a jövő tanévre toboroznak hallgatókat. Közben megkezdődött az idei első évfolyamba felvett nyolcvan fiatal számára az elméleti oktatás. Ezzel párhuzamosan az előző nyolc hónapban egy pályázati program megvalósításán dolgozott az egyetem a szombathelyi képző központtal és a járműipari központ gazdasági hálózatával közösen. "A cégeknél meglévő, nagy tudású szakemberek megkapták azt a tréninget, ami sikeressé teszi őket abban, hogy emberekkel foglalkozzanak, és szakmai tudásukat átadják a hallgatóknak. Ez az, amire ez a projekt fókuszált" - hangsúlyozta Németh István, az NymE-SEK rektorhelyettese.

A pályázat célja a gépészmérnökképzés hátterének megteremtése volt. Nagyszabású tananyagfejlesztés történt: 69 tantárgyhoz készítettek tanmeneteket, óravázlatokat. "Újszerű feladat volt és megvalósult a tananyagfejlesztés. Azért újszerű, mert korábban ilyen jellegű tananyagok nem álltak rendelkezésre, tekintettel a képzés újszerűségére" - fogalmazott Horváth Béla, az NyMe-SEK Műszaki Intézetének igazgatója.   

Köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester felidézte a gépészmérnöki szak indulását megelőző közös munkát, és sikertörténetnek nevezte a képzést. Mint mondta: a helyi gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen a minőségi szakemberállomány. "Egy városnak az élete csak akkor lehet jó, ha megfelelő, erős gazdasága van."

Decemberben indul az elméleti oktatást követő duális modul, a hallgatók megkezdik a gyakorlati képzést a partnercégeknél. A következő évfolyamra január 10-ig lehet jelentkezni a partnercég megjelölésével a szombathelyigepesz.hu oldalon.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb