Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Klímakonferencia

2016-08-23, 14:36
   |   Kategória: Okos
Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Nyugat-magyarországi Egyetem nemzetközi nyári egyeteme. Az egész héten tartó tudományos tanácskozás középpontjában a klímaváltozás és a zöld városokban rejlő lehetőség áll.
A klímaváltozás hatásait és a fenntarthatóság kérdését vitatják meg a résztvevők  A jövő Európájának zöld városai című nemzetközi nyári egyetemen..

Puskás Tivadar - polgármester
"Nagy öröm számunkra, hogy itt vannak, immáron második alkalommal, és a téma, amiről beszélnek, az úgy gondolom, hogy számunkra, szombathelyiek számára is de a világon mindenki számára fontos."

A tudományos tanácskozás fontos célja, hogy a jövő mérnökei, műszaki- és természettudományi szakemberei érzékeljék a klímaváltozásért való felelősséget, és kedvet kapjanak ahhoz, hogy a majdani munkahelyükön aktívan részt vállaljanak olyan fejlesztésekben, amelyek a környezetvédelmet és a zöld energia felhasználását célozzák.

Palocz-Andersen Michael - professzor, főszervező
"Ez a téma rendkívül aktuális, különös tekintettel a tavalyi év decemberben megrendezett COP21-es konferenciára, mely Párizsban pontosan a jövő városairól, a klímavédelem fontosságáról szólt."

A nyári egyetemen az elméleti ismeretek mellett a mindennapokban is hasznosítható tudást adnak át a hallgatóknak.

Németh István - rektorhelyettes, SEK
"A Savaria Egyetemi Központ jövőbeni tervei közt szerepel nem csak az a tudomány, amit úgy hívunk, hogy az elefántcsont-torony, hanem azok az alkalmazott tudományok is melyek az emberi társadalom jobbá tételét illetve fenntarthatóságát szolgálják."
A tudományos tanácskozásra hazai résztvevők mellett Európa több országából is érkeztek diákok és előadók. Az egész héten át tartó programsorozatban olyan témák kerülnek terítékre mint a klímaváltozás jelensége és annak az egészségre gyakorolt hatásai, a jövő technológiái, vagy éppen  az élhető zöld városokban rejlő lehetőségek.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb