Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Itt járt az ELTE rektora

2016-10-20, 10:27
   |   Kategória: Okos
2017. január elsejétől a Savaria Egyetemi Központ az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez csatlakozik. A Vas megyei gazdaság szereplői szeretnék megismerni az ELTE-t, az integrációval kapcsolatos terveket, valamint az együttműködés lehetőségeit.
Vas megye számára komoly problémát jelent a szakképzett munkaerő hiánya. Ennek orvoslására a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége rendezvénysorozatot hívott életre. Az első alkalommal az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát látták vendégül, hogy találkozzon Vas megye vezetőivel és a gazdaság meghatározó szereplőivel.

"A gépészképzés jövőbeni helyzetét szeretnénk megerősíteni, nyilvánvalóan szeretnénk beszélni a tervezett villamosmérnök képzésről, az informatikáról, és egyáltalán, hogy milyen módon tud együttműködni a vas megyei gazdaság az ELTE-vel" - hangsúlyozta Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke.

Az összejövetel célja az volt, hogy egymásra találjon az egyetem és Vas megye gazdasága. Mivel a Savaria Egyetemi Központ január 1-től az ELTE részeként működik, a résztvevők szerették volna jobban megismerni a nagymúltú intézményt, és a szombathelyi karok integrációjának részleteit.

"Mi azt szeretnénk, hogy ha a pedagógusképzés visszanyerné a 80-as évekbeli csillogását, azt szeretnénk, hogy az ELTE portfólióját megbővítve nagyon komoly műszaki képzések legyenek, azt szeretnénk, hogy az itt gyökeret vert sport és rekreációs képzések, műszaki képzések megerősödjenek" - mondta Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora.

Az ELTE szándéka továbbá, hogy Szombathelyre hozza az itteni képzésekhez igazodó laboratóriumokat, kutatásokat, valamint tudományos fejlesztéseket. Emellett új szakokkal fog bővülni a szombathelyi egyetem képzési palettája, mely már a hamarosan megjelenő felvételi tájékoztatóban is meg fog jelenni.



10 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb