Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A gépipariban is megemlékeztek '56-ról

2016-10-24, 10:31
   |   Kategória: Okos
Rendhagyó módon emlékeztek a gyerekek 1956-ra a Gépipariban. Gyűjtéseikből és alkotásaikból kiállítást rendeztek, a visszaemlékezésekből filmeket készítettek, beszámolót hallgattak, és korhű öltözetekben jeleneteket is előadtak az órák közötti szünetekben.
1956 előzményeiről és a szombathelyi eseményekről tartott beszámolót Fonyódi László, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke a Gépipari és Informatikai Szakgimnázium diákjainak egy tanórán. Nem csupán emiatt volt rendhagyó a forradalom hatvanadik évfordulójához kapcsolódó pénteki emléknap. “Az első feladat az volt, hogy minden osztály alkosson valamit vagy virtuálisan, vagy tényleg kézzelfogható tárgyat vagy akármit, ami őt emlékezteti az 56-os eseményekre. Így készültek el mondjuk a tárolókba kihelyezett plakátok és egyebek. De sokkal több mozgókép készült, power pointok és kisfilmek, dokumentumfilmek" - mondta Károlyi Nóra szervező, a Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tanára.

A fiatalok egész héten a pénteki rendezvényre készültek.Többen olyan idős embereket kerestek, akik mesélni tudnak a hatvan évvel ezelőtt történtekről. A visszeemlékezésekből és korabeli fotókból filmet készítettek, amelyet minden osztálynak levetítettek. A folyosón a gyerekek által gyűjtött vagy készített tárgyakból kiállítás is nyílt, de Nagy Imre rádióbeszédébe is bárki belehallgathatott a szünetekben. Aki tudott, korhű egyenruhát is hozott. Két osztály tanulói az órák közötti szünetekben néhány jelenetet is előadtak az iskola lépcsőfordulójában. Nem most tartott először tematikus projektnapot az intézmény.
“Úgy gondoljuk, hogy azzal, hogy a tanulóink részesei ennek a megemlékezésnek, mindenképpen sokkal komolyabban veszik, és sokkal jobban át tudják élni az eseményeket, mint hogyha egy hagyományos ünnepség keretében tartottuk volna meg ezt" - hangsúlyozta Kovács Péter igazgató.

A Gépipari szakgimnázium osztályai egymást váltva vettek részt az egész nap zajló programokon.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb