Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egyetemi workshop

2016-11-16, 13:59
   |   Kategória: Okos
Középiskolásoknak és egyetemistáknak szervezett egész napos workshopot a Savaria Egyetemi Központ Művészeti Intézete. A rendezvényen a résztvevők kipróbálhatták magukat a fotóművészetben, vagy az animáció készítésben, de akár graffitit is készíthettek.
A Sporttudományi Intézet könyvtárának falát díszíti majd az a graffiti, ami az egyetem Művészeti Intézete által szervezett workshop során készül. A rendezvényen középiskolások dolgozhattak együtt egyetemistákkal a képzőművészet különféle területein. "Olyan programok vannak, ami egy kicsit speciális, tehát részben nyernek betekintést abba a munkába ami itt folyik, de mondjuk így megismerhetik az oktatókat, a diákokat, az egész egyetemnek a légkörét, a feelingjét, hogy hogy zajlik a munka" - mondta Bordács Andrea, a SEK Művészeti Intézet vezetője.

A középiskolások így közelebbről is megismerkedhettek a művészeti intézetben folyó munkával, ami akár a pályaválasztásban is segítséget jelenthet nekik. "Az egyetemen szeretnék majd rajzot és magyart tanulni, ezért aki felkészít engem rajzérettségire, ő javasolta, hogy esetleg jó lenne, ha eljönnék erre a workshopra. Most itt ilyen monotípiát készítünk, mert itt ki lehet élni az ilyen színes kreatív vágyakat meg mindent" - mondta Ignéczi Dóra, a Nagy Lajos Gimnázium tanulója.

A diákok mesterfogásokat is elleshettek például az animáció-készítéséről vagy a kollázstechnikáról. A workshop nem csupán a gimnazistáknak, hanem az egyetemistáknak is tartogatott újdonságot. "Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, hogy új dolgokat is kipróbáljunk, ami nem csak a menetrend szerint halad, és én például a kalligráfiát választottam" - tette hozzá Rózsás Dorka egyetemi hallgató.

A közös alkotás során született legjobb munkákból december 6-án nyílik kiállítás az intézet Zéro Galériájában.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb