Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Helytörténeti vetélkedő az Oldai-iskolában

2016-11-17, 10:22
   |   Kategória: Okos
13. alkalommal rendezte meg az Oladi Általános Iskola a Szent Márton helytörténeti vetélkedőt. A feladatok az Iseumban látható Szent Márton és Pannónia című kiállításhoz kapcsolódtak elsősorban, de a Márton-napi népszokásokat és a szent élettörténetét is jól kellett ismerniük a gyerekeknek.
A Szent Márton-emlékévben különösen nagy gonddal állították össze a szervezők a vetélkedő feladatsorát. Elsőként egy írásbeli fordulót kellett teljesíteni, az akadályversenyen pedig a Szent Márton és Pannónia című kiállításhoz kapcsolódtak a kérdések. A tárlatot korábban közösen tekintették meg a csapatok, de más módon is készültek a játékos tudáspróbára.    

"Egyéb feladatsorokkal és forrásanyagokkal foglalkoztunk, amit a gyerekek egymás között elosztottak, és közösen készültek fel a versenyre" - mondta Nagylaki András, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese

A felkészülés során a gyerekek alaposan megismerték Márton élettörténetét, tetteit, a hozzá fűződő népszokásokat."Segített a szegényeken, nagyon odaadó volt, istent követte, ez egy nagyon szép dolog volt tőle" - sorolta Tóth Boglárka tanuló

Ráhangolódásként az első feladat lampionkészítés volt, aztán a csapatok a hat különböző állomás egyikére indultak. Vaktérképen kellett jelölniük Márton életének helyszíneit, azonosították a katonasághoz kötődő felszereléseket, volt keresztrejtvény, párosító játék és fogalommagyarázat is.

"Azzal a szándékkal szerveződik ez a vetélkedő, hogy a város gyermekei minél többet tudjanak meg a város híres szülöttéről, elérjen hozzájuk az üzenete, a lelkisége, ami Szent Mártonból egyértelműen következik" - fogalmazott Takács Imréné, az Oladi Általános Iskola intézményvezetője.

A vetélkedőt a Nyitra-utcai iskola csapata nyerte. A díjazottak értékes könyvjutalmakat vehettek át, a győztes csapat jövő héten Pannonhalmára kirándulhat.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb