Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Környezetvédelemért díjat kapott a Szombathelyi Televízió

2017-02-06, 18:21
   |   Kategória: Okos
A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány szerkesztőségünket a környezeti tudat- és szemléletformáló tevékenység közvetítéséért részesítette elismerésben, melyet a szombati környzetvédelmi bálon vehetett át Lovass Tibor igazgató.
A Szombathelyi Televízió  műsoraiban rendszeresen szó esik a környezet- és természetvédelemről, ezért is érdemelte ki a szerkesztőség a környezetvédelemért díjat. ”Még fontosabb lenne talán, hogy a Helyi Televíziók Országos Egyesületén keresztül a 23 megyei  jogú város összerakna egy környezetvédelmi magazint, amit valamelyik országos csatorna leadhatna. Én azt gondolom, hogy mi ebben partnerek leszünk" - tette hozzá Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója.

A Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ alapítványa azoknak a magánszemélyeket is díjjal jutalmazza, akik munkájukkal, illetve társadalmi szerepvállalásukkal befolyást gyakorolnak  természeti és környezeti értékeink védelmére. Ezúttal Kapolcsi Imre építőmérnök kapott elismerést. Cégének tevékenysége felöleli a környezet- és vízgazdálkodás teljes területét. “Amit alapvetően csinálunk, a hatásvizsgálatok. Ennek az a célja, hogy előre jelezze a beruházások környezetre gyakorolt hatásait. Ha ezek a hatások kezelhetőek, akkor mehet a beruházás, amennyiben valami aggály felmerül akkor nem. Nekünk az a feladatunk, hogy ezt egy adott területen kimondjuk" - mondta Kapolcsi Imre, az ÖKOHYDRO Kft. ügyvezetője.

A bál fővédnöke a környezetügyért is felelős államtitkár volt, aki köszöntőjében utalt a lakosságnak a a környezet megóvásában vállalható felelősségére is. ”A környezet ügye megtalálható a közlekedésügyben, az oktatásban vagy akár az egészségügyben - az élet minden területén. De nem csak ágazatközi együttműködés, hanem  a társadalom széles rétegei fontos, hogy azonosuljanak a céljainkkal" - fogalmazott V. Németh Zsolt államtitkár.

A civil kezdeményezéseknek is nagy szerep jut e célok elérésében, minél hatékonyabb megvalósításában. Az alapítvány a jótékonysági bál bevételét ezúttal az Ökomajális megrendezésére fordítja. “Ez a rendezvény nagy tömegeket tud megmozgatni, egyrészt a város nagy cégei részt vesznek rajta, támogatják. ez egy jó megjelenés is, és az elmúlt időszakben gyakorlatilag  nagy tömegben gyerekeket tudtunk megszólítani, és ha környezetvédelemről beszélünk, akkor az ő kezükben van a mi jövőnk is" - mondta Sáfár Miklós, a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapívány kuratóriumi tagja.

Az egykori huszárlaktannya területén idén rendezik meg az ötödik ökomajálist. A játékos
programok középpontjában a természet- és környezetvédelem, a hulladékgazdálkodás áll.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb