Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szabók és bőrdíszművesek versenyeztek Szombathelyen

2017-03-13, 18:17
   |   Kategória: Okos
Szombathelyen tartották meg a könnyűipari szakmák országos tanulmányi előválogatóját. A Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari Tanműhelyében azok a női és férfi szabó, valamint a bőrdíszműves tanulók versenyeztek, akik a korábbi írásbeli vizsgán a legjobb eredményt érték el. A forduló győztesei képviselhetik az ágazatot az április végi Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten.
Szorgos diákujjak tűzik, varrják, vasalják a textilt a ruhaipari tanműhelyben. 41 szakmában országosan több mint ötezer diák vett részt a Szakma Sztár Fesztivál elődöntőjében. Az írásbeli forduló után a könnyűipari szakmák előválogatóján 17 tanuló mérte most össze tudását Szombathelyen. "Inkább a részfeladatok nehezek benne, én úgy mondanám, mert olyan blézert kaptunk, ami könnyebb fajta, de amilyen részfeladatok vannak benne, azok nehezebbek. Pl. a zseb elkészítése okozott nekem némi problémát, aminek többször nekiálltam, hogy jobban sikerüljön, de remélhetőleg a végeredmény majd jó lesz" - mondta Sümegi Brigitta, a SZMSZC Oladi Szakgimnázium tanulója.

Bukvai Albertné a Szakma Sztár Fesztivál országos versenyfelelőse a könnyűipari ágazatban, ő állította össze a feladatokat. A diákoknak műszaki leírások és mintadarabok alapján kellett elkészíteni a készterméket. "A női szabók blézert, szoknyát és lakástextilt fognak készíteni, a férfiszabók nadrágot, férfi mellényt és szintén egy lakástextilt, mert a mostani szabó szakmában a lakástextil készítés is vizsgakövetelmény. A bőrdíszművesek pedig mindehhez passzoló táskát, a férfinadrághoz pedig derékövet fognak majd készíteni különböző díszítésekkel" - tette hozzá Bukvai Albertné gyakorlatioktatás-vezető.

A versenyt felügyelő zsűri elnöke elmondta, hogy az összetett feladattal az a cél, hogy a diákok minél jobban elsajátítsák és értékeljék is a szakmát.S. Hegyi Lucia - divattervező

18.04-18.29 30 éve én szakmunkásként végeztem egy ruhagyárban. Hittem az álmaimban, meg kell tanulni szabni-varrni, és utána lehet alkotni, és álmodozni. Hosszú távú célunk továbbra is ez, hogy a könnyűipart, ezt a gyönyörű szakmát minél több fiatal próbálja meg elsajátítani, megszeretni.


A Szombathelyen megtartott országos előválogatón legjobb eredményt elérő női-, férfiszabó, valamint bőrdíszműves tanulók képviselhetik szakmájukat a Szakma Sztár Fesztiválon.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb