Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Virágköltemények készültek a Herman iskolában

2017-04-10, 20:45
   |   Kategória: Okos
Négy kategóriából háromban szereztek dobogós helyezést a Herman Ottó Szakképző Iskola diákjai a Fiatal Virágkötők, valamint Park- és Kertépítők versenyén. 11 iskola, köztük 9 magyar és 2 külhoni intézmény diákjai mérték össze tudásukat az ország legnagyobb hagyományokkal bíró szakmai megmérettetésén.
Fészekcsokor, vegetatív stílusú koszorú, valamint tavaszi konyhakerti növényösszeültetés – ezek voltak az idei feladatai a 28. alkalommal megrendezett Savaria Floriadae virágkötő versenyzőinek. A kiírás szerint természetes anyagokat kellett használni, és a koszorú alapját vesszőből kellett készíteni. A zsűri elnöke az eredményhirdetésen hangsúlyozta, Magyarországon 15 ezer bejegyzett vállalkozás foglalkozik ilyen tevékenységgel, de csak mintegy ötszázan űzik ezt magas szinten. A verseny fontos lépés a fejlődéshez. "Én irigylem azokat az országokat, ahol nem csendesedett el a virágkereskedelem annyira, mint Magyarországon. Pontosan azért, mert a mindennapok része a virág. Mi azon dolgozunk, hogy ez így legyen a jövőben. Mi azon dolgozunk, hogy trendi legyen virágot adni,és ehhez nagyon jó szakembereket kell képeznünk" - fogalmazott Boros Attila, a Virágkötő Vállalkozók Szakmai Egyesületének elnöke.

A virágkötők versenyében az iskolai csapatversenyt a budapesti Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola nyerte, egyéni összetettben pedig az intézmény diákja szerezte meg az első helyet."Az erdőben voltam szedni, mindent, amit a földön találtam, azt beleraktam a koszorúba, mert hát vegetatív stílusban kellett, hogy készüljön, ez a természetes stílust adja vissza" - mondta Tarnai Odett.

A parképítők versenyében a budapesti Varga Márton Kertészeti Szakközépiskola állhatott a dobogó felső fokára. A legszebb tavaszi csokrot viszont a házigazda, Herman Ottó Szakképző Iskola diákja kötötte, és egy kivételével a többi kategóriában is dobogós helyen végeztek a szombathelyiek. Az intézmény jól szerepelt az idei tanulmányi versenyeken. "A szakma kiváló tanulója lett az egyik tanulónk első, a 4-5. helyet hozták el tanulóink, így összességében eddig a „Legjobb iskola” címet érdemeltük ki virágkötészetben, és ugyanezt el tudom mondani – bár nem szerepelnek ebben a versenyben – a dísznövénykertészek esetében is" - tette hozzá Hodvogner Csaba iskolaigazgató.

A Herman iskola végzőse nyerte idén az országos Szakma Kiváló Tanulója versenyt, így ő képviseli hazánkat ősszel Abu Dhabiban a világversenyen.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb