Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Berzsenyi napot ünnepelt az egyetemen

2017-04-28, 13:12
   |   Kategória: Okos
A szombathelyi felsőoktatás ünnepét tartották meg szerdán. A Berzsenyi napot 1998. óta ünneplik a vasi megyeszékhely egyetemén, amely idén februártól már az ELTE-hez tartozik. Az ünnepségen a város zászlaját adományozta a polgármester a Savaria Egyetemi Központnak, valamint a törzsgárda elismeréseket és a Bariska-díjat is a rendezvényen adták át.
Az egykori tanárképző főiskola névadójának, a költő Berzsenyi Dánielnek emléktáblája előtti tisztelgéssel kezdődött az ünnepség. A Berzsenyi nap már hagyományosan a szombathelyi felsőoktatás ünnepe. Ez alkalomból az intézmény diákjai adtak kulturális műsort.

A februártól az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez tartozó Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese ünnepi beszédében köszönetet mondott munkatársainak, és már az eredményekről is beszámolt. Tavaly 145 szakot hirdetett meg az intézmény, idén a piaci igényekhez igazodva ennek a felét, a jelentkezők száma mégis csak a demográfiai 5 %-kal csökkent. A gazdaságtudományi és az informatikai terület pedig új képzési perspektívát jelent. "Három pályázatunk már nyert, támogatási szerződéskötés fázisában van. Ez a három pályázat 902,481.000 forintot fog Szombathelyre hozni az elkövetkező 48 hónapban" - hangsúlyozta Németh István koordinációs rektor-helyettes.

A további öt, folyamatban lévő pályázatnak köszönhetően 2,9 milliárd forintos támogatás segíti a jövőben a szombathelyi felsőoktatási munkát. A Berzsenyi nap alkalmából Puskás Tivadar polgármester a város zászlaját adományozta az intézménynek. "Ezzel meghatároztuk az irányt és a felelősséget. Azt, hogy együtt, egymásért dolgozva az országért, a jövőért dolgozva felelősséggel tartozunk" - fogalmazott Puskás Tivadar.

Szombathely 2008-ban lett egyetemi város, ehhez új lendületet adhat, hogy a Savaria Egyetemi Központ az ország legnagyobb egyetemének részévé vált. A Berzsenyi napon átadták a törzsgárda elismeréseket és a legeredményesebb nyelvész hallgatónak járó Bariska-díjat is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb