Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Technikázni játékosan is lehet

2017-07-06, 13:57
   |   Kategória: Okos
Az elektronikával és a zöld energiahordozókkal is megismerkedhettek az iQor technika táborának résztvevői. Az általános iskolásoknak szervezett tábor célja a szabadidő hasznos eltöltése mellett a modern technológiák megismertetése volt.
Az áramkörök működésével és azok összeállítási technikáival ismerkednek a kisiskolások az iQor technika táborának negyedik napján. "Igyekszünk a technika szó mögé egy kis háttértartalmat tenni a gyerekeknek. És ma forrasztást tanulnak. Egy speciális áramkört, egy vizuális áramkört forrasztanak össze. A többségük még soha nem forrasztott még életében, úgyhogy egy órán belül megtanulnak profi módon forrasztani, ezután pedig összeállítanak egy áramkört, ami reményeink szerint a végén villogni fog" - tette hozzá Kovács Péter tanműhely vezető.

Az öt napos táborban a szervezők a technika különböző területeit mutatták be a gyerekeknek. Volt gyárlátogatás, programozás, sőt, a vépi szélerőműnél megismerkedtek a zöld energiával is. "Az ötödik nap pedig az úgynevezett szétszedtem-összeraktam nap keretén belül különböző eszközöket: okostelefont, laptopot DVD lejátszót szerelnek szét illetve raknak össze" - mondta Katavics Zsolt munkavállalói oktatási és fejlesztési vezető.

A kisikolások közül ki-ki megtalálhatta a neki legjobban tetsző programot. "A forrasztás tetszett a legjobban, mert én még nem forrasztottam, de apukámat sokszor néztem amikor forrasztott, és most kedvem is támadt tőle és nagyon jó érzés" - mesélte Kovács Levente. "Nekem az tetszett, amikor első nap az egész gyárat megnéztük, mindent így alaposan, mert már régebben is láttam, de akkor nem ilyen alaposan" - mondta Tóth András.

A tábor szervezői amellett, hogy hasznos kikapcsolódást kínáltak a nyári vakációjukat töltő kisiskolásoknak, a technikát szerették volna közelebb hozni a fiatalokhoz, felkelteni az érdeklődésüket a műszaki terület iránt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb