Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Számos képzés közül választhat, aki szakmát tanulna

2017-08-29, 14:08
   |   Kategória: Okos
Elektronikai technikus, autószerelő, CNC gépkezelő - csak néhány  azokból a képzésekből, amelyekkel a szombathelyi Műszaki Szakképési Centrum várja a tanulni vágyókat. A műszaki területek mellett a Szolgáltatási Szakképzési Centrum is  számos lehetőséget kínál azoknak, akik új szakmát szeretnének elsajátítani.
A szeptember nem csak az általános- és középiskolások számára jelenti az új  tanév kezdetét.. Az ősz első hónapjától ugyanis a szombathelyi szakképzési centrumok széles képzési kínálattal várják a szakmát tanulni vágyókat. "A felnőttoktatásban az iskola profiljának megfelelő képzésekben hirdettünk felvételt. Néhányat tudok így felsorolni, például a Kereskedelmiben, vagy a sárvári Tinódiban pincér, szakács, cukrász, vendéglátás szervező képzés indul többek között, oladon kozmetikus, fodrász, női-ruhakészítő" - mondta Rettegi Attila, a SZOSZSZC főigazgatója.

A Szolgáltatási Szakképzési Centrum tervei között szerepel még  ingyenes, 120 órás nyelvtanfolyam is. A műszaki területek iránt érdeklődők villanyszerelőnek, elektronikai technikusnak tanulhatnak. Minden évben más-más szakmák iránt nyilvánul meg a nagyobb  érdeklődés. "A mechatronikai technikus, amire jelentkezőket várunk és elég népszerű, ezen kívül a bádogos meglepő módon nagy érdeklődést mutat, illetve cad-cam informatikus amire még lehet jelentkezni, és ezek a legnépszerűbbek" - fogalmazott Szentgyörgyvári Róbert, a SZMSZC főigazgatója.

A jelentkezéseket még szeptember elejéig várják a centrumhoz tartozó iskolák, a feltételekről és választható szakmákról a képernyőn látható weboldalakon lehet tájékozódni. (felirat: www.szoszszc.hu; www.szmszc.hu) Az egyes intézmények olyan felnőttek érdeklődésére is számítanak, akinek már rendelkeznek  valamilyen szakképesítéssel.  Jelentkezhetnek azok is, akik érettségivel, esetleg felsőfokú végzettséggel rendelkeznek,  de szeretnének új szakmát elsajátítani.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb