Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megtartották a szakmai tanévnyitót

2017-09-05, 14:51
   |   Kategória: Okos
Megtartották az egyetemen a megyei szakmai tanévnyitót, melynek keretében az oktatási, köznevelési intézmények igazgatóit tájékoztatták az elmúlt tanév eredményeiről és a közoktatást érintő aktualitásokról.
A Bartók zeneiskola diákjainak zenés műsora színesítette a megyei szakmai tanévnyitót. Harangozó Bertalan köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a pedagógusok felelőssége, hogy minden gyermek számára biztosítsák a tudás megszerzésének lehetőségét. "A ceruza és a papír világában lehet hogy egy kicsit könnyebb volt motiválni az akkori diákot, mint az internet és az okostelefon világában, amikor millió dolog elvonja a tudásszerzésről a figyelmét a diáknak, hogy mégis csak a tudás megszerzésére kell koncentrálnia, hogy fölkészítse magát az élet kihívásaira a gyermek" - fogalmazott Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Szombathelyen 2674 óvodás és 15074 iskolás kezdte meg idén a tanévet. Az oktatásukhoz szükséges feltételek megteremtése a város felelőssége - emelte ki köszöntőjében Puskás Tivadar, polgármester. Kiemelte, idén a város 18 szombathelyi oktatási intézmény felújításában vett részt közel 100 millió forint értékben. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az idei tanév a lehetőségek éve lesz, hiszen különböző fejlesztések állnak rendelkezésre. "Kezdődik egy olyan infrastruktúra felújítási program, ami közel 80 milliárd forint. Ebből 550 iskola újul meg, vagy teljesen új iskolát építünk, vagy hozzáépítünk, vagy átalakítjuk" - hangsúlyozta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Emellett az idei tanévtől elkezdődik a digitális kompetenciafejlesztés második szakasza, melyben mintegy 45 milliárd forintos forrásból valósulnak meg a korszerű tanításhoz szükséges beruházások. Ebbe beletartozik az internet sávszélességének bővítése, új számítógépek beszerzése vagy a digitális tananyagfejlesztés. Új elem, hogy az 5. osztályos diákok számára biztosítanak olyan digitális eszközöket, amelyek segítségével elsajátíthatják a tananyagot, valamint 50 ezer pedagógust képeznek ki az új eszközök és tananyagok használatára.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb