Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket. A nyilatkozat idén már online is kitölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. Ettől az évtől a négy vagy több gyermeket nevelő anyák is kedvezményben részesülnek.

Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva 2020. január 1-jén megszűnik. A vállalkozók nagy része azonban még nem döntött arról, hogy milyen adónemre tér át a határidő lejárta után. Az adózási formák közötti választást kalkulátor segíti.

Elegáns, szép testű vörös lett a befutó….

800 millió forintból közel 9 kilométer hosszan újul meg a város csapadékvíz-elvezető rendszere. A fejlesztés két ütemben valósul meg a területfejlesztési operatív program támogatásával. Megtartották a hivatalos projektnyitót.

Nőnap alkalmából a pályaválasztás előtt álló diáklányokat várta a város iskoláiból Szombathely és egyben a megye legnagyobb foglalkoztatója. A Schaeffler Savaria Kft-nél több mint 3.300-an dolgoznak, és már minden negyedik munkavállalójuk nő. Miért lehet vonzó az autóipari nagyvállalat, egyáltalán a műszaki pálya a nők számára? - ezt személyes példákon keresztül ismerhették meg az általános iskolások

2012 óta folyamatosan bővül hazánkban a használtautók piaca. Vas megyében az országos átlaghoz képest nagyobb arányban nőtt a kereslet a magyarországi és a külföldről behozott autók iránt.

Megkezdődött a Deák Ferenc utcai Szivárvány óvoda külső felújítása. A beruházás célja az épület energiafelhasználásának csökkentése, a korszerű, hatékony és környezetbarát működtetés.

A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol 15 kültéri fittness elemet helyeznek el. A fejlesztés célja, hogy  mozgásra ösztönözze a városrészen lakókat. Kedden délután megtörtént a munkaterület-átadás.

Ettől az évtől már a vállalkozóknak is az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó tervezetet, amit csak a bevételeikkel és a felmerült költségeikkel kell kiegészíteniük május 20-ig. Kivétel ez alól a kisadózó vállalkozások tételes adója.

Illatos virágú, keserű gyümölcse a feketerigók kedvelt eledele, fájából egykor szipkát és sétapálcát készítettek, magját a déli országokban őrölve fűszerként használják. A fehérfűz és fehérnyár előtt a sajmeggy lett az év fája 2019-ben. A bokorerdők jellemző növénye Vas megye egyes területein is csak mutatóban fordul elő.

Területi bejárást tartottak városvezetők és a kivitelező munkatársai az Epcos korábbi telephelyén. Az itt zajló beruházás célja, hogy a 8000 négyzetméternyi területen a lakosság és a vállalkozások számára vonzó sport- és üzleti célú környezetet alakítsanak ki.

Egyre népszerűbb az e-számla igénylése a megyei vízszolgáltatónál, de még mindig kevesen választják ezt a praktikus és környezetbarát megoldást. A cég folyamatosan fejleszti a szolgáltatásait, köztük az on-line ügyfélszolgálatát, ezért a rendszer bővülésére számítanak.

Megkezdődött a sportliget átalakítása és bővítése: megújulnak a meglévő sportpályák és újak is épülnek, létesül klubház, felnőtt játszótér és egy híd a Csónakázótó felé. A beruházáshoz 1 milliárd 155 millió forintot biztosít a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program. Kedden tartották a hivatalos projektnyitót a Városházán.

Összesen 39 új parkoló építése kezdődött meg a Felsőőr utcában. A város 45,5 millió forintot fordít csak ezen a területen a gondok enyhítésére. A beruházás tervezésekor a zöld felületek megőrzésére is gondoltak, ugyanis mindössze egy fát vágnak ki, de helyére 16 másik kerül, sőt több száz cserjét is ültetnek.

Lezárult az új szűrőberendezés próbaüzeme a FALCO Zrt.-nél. A mérési eredmények alapján minimális a por- és formaldehid-kibocsátás, valamint jelentősen csökkent a szaghatás is - erről számoltak be a vállalatnál hétfőn tartott tájékoztató rendezvényen és gyárbejáráson. Az ún. UTWS technológia kiépítése mintegy 15 milliárd forintba került.

Mi okoz kevesebb problémát, a növényvédő szerek maradéka, vagy a biotermesztésben esetleg megnövekedő gombafertőzések következtében kialakuló toxinok. Erre a fontos kérdésre keresték a kérdést a szakemberek két napon át a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara megyei csoportjának szervezésében megtartott konferencián.

Indulásakor naponta 60, ma pedig pedig már 27 ezer kuplungot állítanak elő a Schaeffler cégcsoport szombathelyi gyárában, amiből elkészült a százmilliomodik darab. A megye legnagyobb foglalkoztatójának számító nagyvállalatnak nemcsak a termelékenysége sokszorozódott meg fennállása óta, hanem termékpalettája is.

Tél végére akár 400 forint fölé is drágulhat a vöröshagyma kilója. A szárazság miatt kevesebb termett tavaly, lassan elfogynak a hazai készletek. Emelkedett a krumpli, a répa és a káposzta ára is. Körülnéztük a szombathelyi piacon.

Ahol több csapadék hullott ősszel, ott szép állapotban vannak a vetések, és jól fejlődnek a növények, a szárazabb területeken kevésbé kedvező képet mutatnak a táblák. A gazdák attól tartanak, hogy az enyhe fagyok nem pusztítják el a kártevőket, és tavasszal el kell kezdeni az intenzív védekezést ellenük a jó termés érdekében.

Hat felelősen gondolkodó város energetikai modernizációs törekvésének összehangolása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet hétfőn írtak alá az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.