Újabb támogatás a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságtól!

2017-12-14, 14:05
   |   Kategória: Piactér
2016-ban a NJSZT a Savaria Egyetemi Központban létrehozandó Robotépítő szaktanterem kialakítását 1 db LEGO Mindstorms készletettel támogatta. 
Az idei évben az ELTE Informatikai Kart az NJSZT szintén támogatta annak a konstrukciós szaktanteremnek a kialakításában, ahol az általános iskolásoktól az egyetemi hallgatókig az életkori sajátosságaiknak megfelelő konstrukciókat tudnak tervezni, építeni és programozni. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság most decemberben 2 készletet, és több szenzort (giroszkóp, infravörös, mágneses, elfordulás szenzort), és egyéb kiegészítőket vásárolt és juttatta el Szombathelyre. A támogatás összege meghaladja a 400.000 forintot.

Az eszközök a Technika, életvitel és gyakorlat szakos hallgatók képzésénél, és az EFOP 3.4.4 pályázat keretében szombathelyi általános iskolások szakkör foglalkozásain tudjuk - jelen időszakban - használni. 

Amennyiben a szaktanterem is kialakításra kerül, a tanulók és hallgatók már egy célszerűen kialakított helyszínen tudják - „játszva tanulni” - elsajátítani a tervezéshez, építéshez és programozáshoz szükséges elméleti és tapasztalati tudást megszerezni.


Dr. Nemes József
egyetemi docens
NJSZT Vas megyei területi titkár

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178