Hiba
  • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

    Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Felsőőr utcai parkolók

Összesen 39 új parkoló építése kezdődött meg a Felsőőr utcában. A város 45,5 millió forintot fordít csak ezen a területen a gondok enyhítésére. A beruházás tervezésekor a zöld felületek megőrzésére is gondoltak, ugyanis mindössze egy fát vágnak ki, de helyére 16 másik kerül, sőt több száz cserjét is ültetnek.
Az utca mindkét oldalán parkoló autók között csak egy nyomsávban haladhatnak a gépjárművek. Ez mindennapos látvány és probléma a Felsőőr utcában. A gondok azonban hamarosan enyhülnek.

Szombathely egyik nagy problémája a parkoló hiánya.

Puskás Tivadar polgármester helyszíni sajtótájékoztatón ismertette a város saját költségvetéséből, 45,5 millió forintból megvalósuló újabb parkoló beruházás részleteit.

Puskás Tivadar – polgármester, Szombathely
A Kodály Zoltán utcánál és a Király utcai tömbbelsőnél is egy-egy területet átadtunk, ahol parkolók épültek. Ezen a területen, a Felsőőr utcánál két területet is. összességében 39 parkoló építését jelenti majd.

A kivitelező el is kezdte a beruházást. Az emeletes házak közötti területek egyikén már elvégezték a földmunkát, és a másik részen is kijelölték az új parkoló körvonalát. 21 + 18 várakozó hely épül, amelyből 3 akadálymentesített lesz. A közvilágítást is kiépítik, mindkét parkoló blokkban 3-3 kandelábert állítanak. A polgármester hangsúlyozta, fontos szempont volt a zöld felületek megtartása. Egy öreg fát ugyan ki kellett vágni, de helyette 16 újat ültetnek, és közel 600 cserje is kerül majd a területre. A körzet önkormányzati képviselője szerint az itt élők régi problémája oldódik most meg.

Sátory Károly – önkormányzati képviselő
A legnagyobb problémaként valóban ez jelentkezett, hogy rengeteg az autó, mint a város több pontján is, és a parkoló autók elfoglalják az út szélességét, és szinte lehetetlen itt biztonsággal közlekedni. Van, amikor be is dugul az utca. Én nagyon örülök neki, hogy ez a parkoló most már ilyen stádiumba került.

A térköves parkolókhoz aszfaltos bejáró vezet majd. A Felsőőr utcai parkolók megépítésének szerződésben vállalt határideje 2019. július 16., a kivitelező képviselője viszont a helyszínen elmondta, ha az időjárás engedi, akár jóval előbb elkészülhet a beruházás.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb