Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kötő utcai sportpark

A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol 15 kültéri fittness elemet helyeznek el. A fejlesztés célja, hogy  mozgásra ösztönözze a városrészen lakókat. Kedden délután megtörtént a munkaterület-átadás.
Most még csak üres zöldterület látható a Kötő és Kassa utcák sarkán, ahol néhány hónap múlva megépül a város második sportparkja. Az önkormányzat 2016-ban nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tíz edzőpark létrehozására.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez a szabadidő pálya 150 m2-es, ez a D kategória, mert külöönböző kategóriák vannak, ez a legnagyobb. Ezek ilyen fittness eszközök."

Az ütéscsillapító burkolattal ellátott edzőparkban 15 fittness eszközt helyeznek majd el. 2017 decemberében a Stromfeld-lakótelepen létesült a város első ilyen pályája, közel 13 millió forint értékben. A sportolókat tábla segíti abban, melyik elemet mire lehet használni.

riporter: Krizsán Zsuzsanna
"Bordásfal, majomlétra, különböző lépegetők - sokféle sporteszközt használhatnak a Stromfeld-lakótelepen élők immár egy éve ebben a sportparkban, ahol különböző erősítő gyakorlatokat, húzódzkodást, hasizom-gyakorlatokat is lehet végezni. Mindenki számára hozzáférhető könnyedén és ingyenesen."

A Kötő utcai sportpark ugyanilyen lesz. Az építkezés hamarosan megkezdődik, a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek.

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
"Képviselői keretemből a kiegészítő útkapcsolatok és a bútorzatok beszerzése is megtörténik. Hiszek abban, hogy az iskolai kötelező testnevelésoktatás mellett a környéken élők is nagy szeretettel fogják majd birtokba venni ezt az új létesítményt."

A fejlesztés célja, hogy minél többen vigyázzanak aktív sporttal az egészségükre. Az új edzőparkot várhatóan nyár közepén vehetik birtokba a szombathelyiek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb