Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rengeteg a gomba a szombathelyi piacon

1500-2000 forint körül mérik kilóját. Jórészt a vasi erdőkből származik a vásárcsarnokban kínált gomba, de Ausztriába is sokan járnak át szedni. A szakértő szerint még több eső kellett volna, hogy igazán sok legyen belőle.
Egy egész sort megtöltenek a gombaárusok a szombathelyi piacon. Hilda gyakorlott gombaszedő, Toronyból jár rendszeresen és Körmend köryékén is gombászik, jól ismerik itt a vásárcsarnokban. „Legjobb gombász vagyok a faluban, de még itt is irigylik: sok vargánya általában nálam található, itt a piacon” - mondta a Szombathelyi Televízió Híradójának.

Hatalmas darabokat is kínálnak az árusok. Természetesen bevizsgált gombák kerülnek az árusok elé és azok is jönnek bevizsgáltatni, akik csak saját fogyasztásra szednek gombát a közeli erdőkben. A július végén leesett rekord mennyiségű csapadék és a fülledt meleg kedvezett a gombatermésnek, de több is lehetett volna.

„A rét már kezd kiszáradni, az erdőnek újra kellene az eső, mert a nagy „loccs”, amik vannak, annak a többsége az elfolyik, tehát nem beissza a föld, hanem elfolyik, és ebből adódóan, mindenki úgy gondolja, hogy ennyi eső már elég volt, de sajnos még mindig kell. Most tényleg indulóban van a vargánya, de azon kívül még nem igazán mutatja meg más magát” - tudtuk meg Kalauz József gombaszakértőtől.

A leszedett gombát minden esetben meg kell vizsgáltatni szakértővel. A vargánya kilójáért 1500-2000 forintot kérnek most az árusok a szombathelyi vásárcsarnokban.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb