Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kezdődik az adóbevallási időszak

Idén is be kell nyújtaniuk adóbevallásukat a magánszemélyeknek és az egyéni vállalkozóknak. Az egyre népszerűbb online bevallás segítségével minimálisra csökkent a kitöltési hibalehetőség.
A munkaadók a napokban bocsájtják ki az adóigazolásokat alkalmazottaiknak. A munkavállalók február 2-ig nyilatkozhatnak arról, hogy önbevallók lesznek-e, vagy a munkáltatójukkal készíttetik el a bevallásukat. „Nálunk általában a feleségem intézi ezeket az adóbevallási adminisztrációs dolgokat, de szerencsések vagyunk, mert az elmúlt években a NAV már elkészíti azoknak, akik igényt tartanak erre. Nekik könnyebbséget biztosított a NAV ezáltal, és úgy gondolom, hogy nálunk, a könyvelőink nagyon flottul és precízen megoldják ezt a feladatot” - mondta el érdeklődésünkre személyes tapasztalatait Rózsa Károly.

Az egyéni vállalkozók február 25-ig, a magánszemélyek május 20-ig adhatják le adóbevallásukat. Ezt nemcsak hagyományos papír alapon, hanem elektronikusan is megtehetik az adózók. A kitöltő program az adóhivatal honlapján elérhető. „Ez valójában nem is enged meg olyan kitöltést, ami eleve rossz. Amennyiben az ügyfeleknek lehetőségük van rá, akkor ügyfélkapun keresztül küldjék be. Ha nincs ügyfélkapujuk, akkor ezt kinyomtatva hozzák be. Így szinte garantált, hogy pontos és jó lesz a kitöltés” - tájékoztatott Simonits Imre, a NAV Vas Megyei Adóigazgatóságának bevallási osztályvezetője.

Aki azt szeretné, hogy az adóhatóság készítse el a bevallását, annak februr 16-ig kell benyújtani az erről szóló nyilatkozatot a hivatalnak. A NAV munkatársai az elkészített okmányokat április végéig kiküldik az ügyfeleknek. A hibátlan bevallással nincs egyéb tennivalójuk az ügyfeleknek, javításra május 20-ig van lehetőség. A nyilatkozat kitöltéséhez vagy a bevallás leadásához bárki segítséget kérhet nyitvatartási időben az adóhivatal ügyfélszolgálatán.  

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb