Nyomtatás

Évet értékeltek az LuK-nál

2015-11-02, 15:05
   |   Kategória: Piactér
A világon minden tizenegyedik autóba Szombathelyen készült kuplung kerül. A dinamikusan növekvő LuK Savaria Kft. 2014-15-ben 800 fővel bővítette dolgozói létszámát. A nagyvállalat folytatja fejlesztéseit jövőre is, és már a 2020-as stratégia kialakításán dolgoznak.
Az LuK Savaria Kft. 1997-től működik Szombathelyen. A vállalat azóta folyamatosan fejlődik. Stabilan áll a megye TOP 100-as listájának élén. Nem csak a legnagyobb árbevétellel büszkélkedhet a nagyvállalat, hanem egyben a megye legnagyobb foglalkoztatója is. Idén dolgozóinak száma eléri a 3000 főt. A fejlesztésekhez szükséges munkaerő toborzása – a Szombathelyen már 3 % alatti munkanélküliség miatt – egyre nagyobb kihívást jelent a gyárnak, ezért a megye több pontjára, például Vasvárra, Sárvárra és Celldömölkre is közlekedtetnek céges buszjáratokat. Kvalifikált munkaerőt pedig már az ország másik végéből is várnak. Az LuK Savaria Kft. ügyvezetője, Michael Reinig az elmúlt időszakot pozitívan értékeli. "Ha mérleget kell vonnom, akkor már most azt kell mondanom, hogy 2015-ös év ismét jelentős fejlődést mutat, hiszen 15 százalékkal sikerült növelni az árbevételt. Szeptember végéig 330 új munkatársat vettünk fel. Ezt a számot év végéig szeretnénk 400-ra emelni" - tájékoztatott Michael Reinig, az LuK Savaria Kft. ügyvezető igazgató.

2014-15-ben 800 fővel nőtt a gyár létszáma. Michael Reinig kiemelte, büszke munkatársaira, hiszen a hatalmas ütemű fejlődés közben sem csökkent a vevői elégedettség. Ebben az évben egy több mint 20 millió Eurós fejlesztést hajtottak végre, ennek keretében áprilistól működik az újabb, kéttömegű lendkerék gyártósor. 2016-ra újabb fejlesztéseket tervez az LuK Savaria Kft. Ennek részleteit egyelőre nem árulta el az ügyvezető. Annyit azonban elmondott, hogy hosszú távon gondolkodnak, és már a 2020-as év stratégiáján dolgoznak.

Videó