Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

11,4 milliárd forint érkezik a vasi településekre

2017-05-03, 13:43
   |   Kategória: Piactér
Kiderült, hogy Vas megyére mennyit szán idén a kormány: rekordmennyiségű pályázat nyert el támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. 
Sajtótájékoztatón ismertették a TOP legújabb pályázatán elért vasi eredményeket a megyei vezetők - a városok polgármestereivel együtt. A benyújtott pályázatok 80 százaléka sikeres lett. “104 pályázat, 104 projekt 65 települést érint. Tematikáját illetően óvoda, bölcsődefelújítások, iskolafelújítások, középületek energetikai korszerűsítése, ipari parkok létrehozása, Zöld Város-program, piacok, piacterek átépítése, újak építése" - mondta Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

Szombathelyen számos jelentős fejlesztés már zajlik: a Romkertet felújítják, a Víztoronyból kilátó lesz, de a piac is megszépül. Hende Csaba országgyűlési képviselő a körzetéhez tartozó 11 településről is beszélt. “Kiemelném a csapadékvíz-elvezetési projekteket, Sében, Bucsuban, de különösen Nardán a szinte trópusi, özönvízszerű esőzések olyan károkat okoztak, hogy fák dőltek ki, ingatlanok károsodtak, ezt a jövőben el tudjuk kerülni az említett településeken" - fogalmazott.

A felsőcsatári iskola közel 100 millió forintból újul meg, húszmillióból helyrehozzák és korszerűsítik a korábban leégett pornóapáti óvodát, és megépülhet a kerékpárút a megyeszékhely és Sé között is, több mint 150 millióból. A kerékpárutak létrejötte egyébként az egész megyét átívelő, közös projekt. A településfejlesztési pályázat még nem zárult le. “Vannak második körös pályázati pénzek is, amelyekre várjuk a települések jelentkezését, a legnagyobb talán az önkormányzati épületenergetikai fejlesztések, itt közel két milliárd forint pályázati keret áll még rendelkezésre, úgyhogy a jó híreknek ezzel még nincs vége" - tette hozzá Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke.

V. Németh Zsolt államtitkár hangsúlyozta, a megye minden része jelentős mértékű támogatást kapott, ezen belül saját választókörzete, Vasvár és térsége összesen 6,4  milliárd forintot. Ágh Péter a csepregi körzetből hozott fel példákat a nyertes pályázatokra - a 77 településre közel 5 milliárd forint érkezik.

1 hozzászólás

 • Írta: Maritza 2017. máj. 27., szombat Hozzászólás hivatkozás
  Maritza

  I just like the valuable info you supply to your articles.
  I will bookmark your weblog and check again here frequently.
  I'm fairly sure I'll be told a lot of new stuff
  right right here! Best of luck for the following!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb