Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Költözik és bővít a Borsodi Fémmegmunkáló Kft.

Új gyárépületben folytatja tevékenységét a 2004 óta Szombathelyen működő Borsodi Fémmegmunkáló Kft. A beruházással lehetővé válik, hogy a vállalat a közeljövőben 100 főre növelje jelenlegi dolgozói létszámát a városban.
A Borsodi Fémmegmunkáló Kft. 1981-ben alakult győri székhellyel, és az eltelt 36 év alatt egy 220 főt foglalkoztató középvállalattá nőtte ki magát három telephellyel. Ezek közül a szombathelyi 13 éve működik. A cég egyedi gépalkatrész-, készülék- és mérőberendezés-gyártással, valamint hőkezeléssel és célgéptervezéssel foglalkozik. “2004 óta vagyunk jelen Szombathelyen, amikor is a TDK Epcos gyárában egy karbantartó üzemet a gyár felkérésére átvettünk, tehát azóta jelen vagyunk a városban. És igazából amikor a TDK Epcos a Szent László király utcai telepéről kiköltözött, akkor kellett nekünk is gondolkozni a jövőn" - emlékeztetett Horváthné Borsodi Mónika, a Borsodi Fémmegmunkáló Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat a tavaly megkezdett, 500 millió forint értékű beruházás eredményeként építette fel új telephelyét. "Ez az új csarnok ez 1200 négyzetméteres, 900 négyzetméteres csarnok, és két szinten egy körülbelül 300 négyzetméteres irodával bővült a Borsodi művek telephelye. Jelen pillanatban 22 főt alkalmazunk itt Szombathelyen. A tervszámok: egy éven belül szeretnénk 100 főre duzzasztani a szombathelyi létszámot" - mondta Borsodi László, a Borsodi Fémmegmunkáló Kft. ügyvezető igazgatója.

A zöldmezős beruházásként megvalósult fejlesztést a vállalat teljes egészében önerőből valósította meg. "Nyilván nekünk nem elsősorban arra van szükségünk itt a közvetlen térségben, hogy több ezer főt foglalkoztató cégek telepedjenek ide, hanem hogy a meglévő vállalkozások, kicsik, közepesek nagyok fejlődjenek, egymást egészítsék ki, ezáltal még erősebbek legyenek a piacon, és ebben az egész mostani üzemcsarnok-avatás és az egész Borsodi Kft.-nek a tevékenysége egy kiváló példa" - fogalmazott Molnár Miklós alpolgármester.

A vállalat a létszámbővítés mellett a műszaki géppark fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Emellett a terveik között szerepel a célgépgyártás erősítése a szombathelyi gyáregységben.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb