Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nyílt napot tartott a megye legnagyobb foglalkoztatója

Az LUK Savaria Kft. több mint 3.300 embernek ad munkát. Folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően azonban tovább bővítené a létszámát. Ezúttal a forgácsolás területére várták az érdeklődőket.
Az LUK Savaria Kft. 1997-ben kezdte meg működését Szombathelyen. A kuplunggyárként ismert nagyvállalat ma több száz autóipari terméket állít elő. A forgácsolás már az induláskor meghatározó munkafolyamat volt. Ma már csak ezen a területen közel 300 eszterga- és marógép látja el alkatrészekkel a világ nagy autógyárait. “Nemcsak, hogy a megrendelés állományunk növekedett ebben az évben, hanem új gépeket is telepítünk. Ez 25-30 gépet jelent. Természetesen nem ennyivel nő a gépparkunk, a régi, elavult gépeket lecseréljük, de a vevő- és megrendelésállomány növekedése miatt emberekre van szükségünk" - mondta Horváthné Galambos Krisztina.

A nagyvállalat tevékenységét nemrég nyílt napon mutatták be a a forgácsolás iránt érdeklődőknek. Ebben a szakákban jelenleg 550-en dolgoznak itt, köztük több nő is. “Engem mindig is érdekeltek az autók. Vonzott a férfiasabb világ, a férfiasabb munkakör, mint a körmözés és a frizura" - fogalmazott Szabó Dominika.

A gyár több fizikai és szellemi munkakörben várja a jelentkezőket. A forgácsolás területén például nem csak szakképzett munkaerőt keresnek, mert a nagyvállalat havonta indít szaktanfolyamot is. Legközelebb szeptemberben indul forgácsolóképzés. A létszámbővítés érdekében egyre több települést érint a vállalat ingyenes buszjárata is. Celldömölk, Vasvár, Jánosháza, Bérbaltavár és Körmend után hamarosan Zalaegerszegről is közlekedik céges busz Szombathelyre.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb