Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A Mikulás otthonában!

2019-12-09, 14:32
   |   Kategória: Pink
A Szabóhegyért Közösen Egyesület szervezésében szombat délután a Sziklakaréj tisztására igyekezetek az apró kis lábak, hogy röviden túrázzanak és e közben találkozhassanak a Mikulással.
Az erdő szépsége és varázsa még a hideg téli napokon is vonzó! Bár ilyenkor a természet már téli nyugalomba vonult,de látni és felfedezni való mindig akad. Erre hívta fel a figyelmet Bogáti András túravezető, polgári természetőr, aki nagy szeretettel fogadta a Kőszegi hegység sífelvonójánál összegyűlt csapatot. Mindnyájan a Mikuláshoz igyekeztek, hiszen mint tudjuk a Mikulás otthona a természetben, az erdő mélyén lelhető. Az erdei tornapályán vezető úton jókedvű és kíváncsi gyermekek és felnőttek hallhattak a természet kincseiről, az erdő élővilágáról, környezetvédelemről és klímaváltozásról. A fehér fakopács és rénszarvas lábnyomát keresve haladt a kis csapat.
A gyermekek tele energiával és vidám hívogató énekszóval tették meg útjukat a Sziklakaréj tisztásához.
Ahogy megnyílt a tisztás előttük, váratlanul a szemközti hosszú erdei úton megpillantották a feléjük tartó Mikulást, aki fáradságot nem kímélve a sok munkájától, szeretetet sugárzott tekintetével. A kicsik meglepetten és örömmel torpantak meg. Most egyszerre látták, hogy a várakozás és keresés után a találkozás itt, igaz valóság! A szeretetteljes fogadtatás után a Mikulás elfoglalta helyét az egyszerű kis erdei palotájában, ahol már segítő erdei manói előzetesen szorgoskodtak. Mindenki odasereglett és kíváncsian, de nagy türelemmel várta, hogy az ő neve hangozzék fel, mert akkor odaléphet a Mikulás elé.
Volt aki verset mondott vagy énekelt, majd meghallgatta mindazt, amit a Mikulás nagy piros könyvéből őróla felolvasott. Ezt követően a kedves Mikulás megajándékozott mindenkit egy kis csomaggal, mely a természethez illően lett elkészítve. A tisztás másik oldalán terített asztalkán meleg tea és finom házi készítésű apróságok várták a kis túrázókat. A természetvédő Bogáti András madárkaláccsal lepte meg a kicsiket, elmondva és a figyelmet felhíva arra, hogy milyen fontos és jó dolog a madarakkal is
foglalkozni. Mert bizony tudni és ismerni kell a madáretetés módját. Ahogy múlt az idő hűvösödött. A hideg ellenére a gyerekek vidáman, közben énekszóval és bemelegítőként ugrálva töltötték el az időt, míg mindenki megkapta az ajándékát.
Ezt követően a Mikulás elbúcsúzott mindenkitől és megígérte, hogy a jövőben is meglátogat itt bennünket!
Örültünk az együttlétnek, mely tartalmas, kedves és maradandó élményt nyújtott Mindnyájunknak!
Ismét láthattuk, hogy a Szabóhegy, mely oly közel van a város szívéhez, vonzó lehet minden évszakban és minden korosztálynak!
A Szabóhegyért Közösen Egyesület továbbra is ezen munkálkodik és a jövőben is szeretettel hívja és várja az ide látogatókat!
Kóthy Zsuzsanna
Szabóhegyért Közösen Egyesület

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb