Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A héten esős, szeles időnk lesz

2014-04-14, 10:51
   |   Kategória: Pink
Egy-egy záport jégdara is kísérhet, a magasabb területeken akár hózápor is lehet. A leghidegebb órákban fagypont körüli értékek is lehetnek, s többfelé nappal is csak 10 Celsius-fokig melegszik a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de délelőtt főként az ország déli felén még kisüt a nap. A déli óráktól egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként intenzív zápor zivatarral, rövid idő alatt jelentősebb csapadékkal. A nyugati, északnyugati szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. Akár az óránkénti 80 kilométeres erősséget meghaladó széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul, néhol az Északi-középhegység völgyeiben talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet még 16-21 fok között valószínű.
    
Kedden szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Az intenzívebb záporokat jég-, illetve hódara kíséri, a magasabb tájakon hózápor is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9-15 fok között alakulnak.
   
 Szórványosan szerdán is lesznek záporok, amelyeket helyenként jégdara kísér, illetve a keleti határ közelében kisebb eső is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban általában 1-6 fok várható, de főként az Északi-középhegységben gyenge fagy is lehet. Nappal 10-15 fokig melegszik a levegő.
   
Csütörtökön a déli és a keleti országrészben többfelé lehet eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A szél erős, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon olykor viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul, az Alföldön várható az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között valószínű.
   
 Időnként pénteken is megélénkülhet a szél. A déli és a keleti országrészben valószínű felhősebb idő, és főként ott fordulhat elő több helyen eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 12-19 fok között alakul.
    
Szombaton és vasárnap néhol gyengén, másutt erősen felhős lesz az ég. Élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Szombaton főként keleten fordul elő több helyen eső, záporeső, vasárnap már csak elszórtan várható csapadék. Szombaton a leghidegebb órákban 4-10 fok várható, nappal 15-21 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb