Nyomtatás

Sokfelé lehetnek zivatarok

2014-07-28, 09:34
   |   Kategória: Pink
Hétfő estig többfelé alakulhatnak ki zivatarok. Az előrejelzések szerint párás lesz a levegő, éjjel sem csökken jelentősen a hőmérséklet.
Hétfő délelőtt átmenetileg ismét kissé csendesebbre fordul az idő, majd újra megindul a zivatarok képződése. Összességében sokfelé valószínű holnap is zivatar, többfelé felhőszakadással, néhol jégesővel és viharos széllel. Az Alföldön van nagyobb esélye a hevesebb, tehát a jéggel és 70-80 km/h-t meghaladó széllökésekkel kísért zivataroknak.

Az idokep.hu azt írja: "hét első 3 napján erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként a délutáni, esti órákban szakadhat le többfelé az ég az országban. Összességében kiadós csapadékra készülhetünk, lokálisan akár több mint egy havi eső is lezúdulhat a felhőszakadások során. Emellett az intenzívebb gócokban továbbra is lehetnek viharos erejű széllökések, és sajnos akár nagyobb méretű jégszemek is. Mivel a fölöttünk elhelyezkedő légtömeg nem csak labilis és nagy nedvességtartalmú, hanem egyúttal meleg is lesz, többször olyan érzetünk lehet majd, akár egy trópusi esőerdőben. Meglehetősen párás, fülledt napok várnak ránk, éjszakánként is alig fog felfrissülni a levegő, így elsősorban az asztmás megbetegedésben szenvedőkre vár igen nehéz időszak."