Nyomtatás

Napsütés után esős idő

2014-09-08, 09:44
   |   Kategória: Pink
A héten esősebb időre lehet számítani, helyenként erős, viharos széllel kísért zivatarok is lehetnek. A hétvégére némileg mérséklődik a nappali felmelegedés, ekkor többfelé 20 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok.
Hétfőn többfelé hosszabb időre kisüt a nap. Elszórtan lehet záporeső, az Északi-középhegység térségében zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-18 fok között alakul, a kevésbé felhős területeken lesz a hűvösebb. A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között várható.
   
Kedden jellemzően napos időre lehet számítani. Északkeleten és északnyugaton szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 11-16 fok lehet. Nappal 25-29 fokig melegszik a levegő.
    
Szerdán északnyugat, észak felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan északnyugaton 21, délkeleten 27 fok körül alakulnak.
    
Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, és ismétlődő eső, zápor, elszórtan zivatar is várható. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet északnyugaton 18, délkeleten 24 fok körül alakul.
    
Pénteken többfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a maximumhőmérséklet 18-26 fok között alakul, a tartósan csapadékos területeken lesz a hűvösebb.
    
Szombaton napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan valószínű zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.
    
Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható elszórtan záporral, zivatarral. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.